5 + 1 verzió arra, hogy ki jön Botka után

5 + 1 verzió arra, hogy ki jön Botka után

1. Molnár Gyulával felülkerekedett az MSZP azon szárnya, amely már korábban is azt szorgalmazta, hogy az MSZP-nek ki kell egyeznie a Demokratikus Koalícióval, Gyurcsány Ferenc nélkül pedig nincs DK. Gyurcsány érdekérvényesítő képességeit ismerve nem lennénk meglepődve, ha a végén a korábbi miniszterelnök „visszamászna az ablakon”.

2. Az egyik lehetséges forgatókönyv, hogy Ron Werber lobbitevékenységének köszönhetően az MSZP és az LMP megegyezik egymással, és egyetlen női miniszterelnök-jelöltként, Szél Bernadettet indítják a posztért.

3. Bár elég nagy kapufának tűnik, ettől függetlenül nem elképzelhetetlen az sem, hogy Karácsony Gergely a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje - aki a kezdetektől fogva a megegyezés fontosságáról beszélt - beelőz mindenkit, és magasságából adódóan a közös listák élére áll, mint a baloldal miniszterelnök-jelöltje.

4. Sokak számára már az is lehetséges verzióként merül fel, hogy - a Fidesznek a Magyar Szocialista Pártban szerzett befolyásának megkoronázásaként - Molnár Zsolt lesz a „szocialista” miniszterelnök-jelölt.

5. Soros Görgy.

+1: Lázár János megpendítette miniszterelnöki ambícióit. Ki tudja, talán átpártol a szocialisták aduászának. Ismerve a Fidesz és Orbán piszkos ügyeit, Kunhalmi Ágnessel egy frakcióban folytathatja. Apropó Kunhalmi Ágnes…