Erős és büszke egészségügy: újszülött kisbabás anyukát raktak ki a huzatos folyosóra, hogy a főorvos lányának átadják a helyét

Erős és büszke egészségügy: újszülött kisbabás anyukát raktak ki a huzatos folyosóra, hogy a főorvos lányának átadják a helyét
Fotó: A kép illusztráció

Ismételten förtelmes tapasztalatok láttak napvilágot a magyar egészségügyből. Ezúttal egy újszülött kisbabás anyukát raktak ki a huzatos folyosóra, hogy a főorvos lányának átadják a helyét. A mostani eset a Szent Lázár Megyei Kórházból származik, Nógrád megyéből. Elképesztő történetek tömkelegeit gerjeszti a magyar egészségügy balkáni állapota, sokszor már nem tudja az ember hogyan is reagáljon. #jobbanteljesít, mi?

,,A szülészeten feküdtem, minden rendben volt, kitűzték a napot mikor mehetek haza. A babás szobában feküdtem, ahol a kicsik velünk voltak. Egyszer megjelent a nővér, közölte, hogy "pakoljak össze mert kell a hely, a főorvos lánya szül!” – írja a salgótarjáni anya. Erős és büszke nemzet kórháza. Erre aztán igazán lehet büszkének lenni, ugye? Nagyon úgy tűnik, hogy aki pozícióban van az számít, mindenki más le van szarva. Sajnos már meg sem lepődik az ember lassan.

Az anyuka ezután beszámol egy másik történetről is. Ebben lekezelő, flegma és vérlázító bánásmódról ad tanúbizonyságot. Ismételt mínuszpont a magyar egészségügynek. Szót ejtett ráadásul egy olyan esetről is, ami tragikus véget ért, valószínűleg mulasztás miatt.

A beszámoló szerint a történteket átélt hölgy nem kapott leveőt, mire a nővér szabályszerűen ordibálni kezdett vele. ,,A szobatársam csengetett a nővérnek, a nővérke megjelent és ordítani kezdett: "VEGYEN LEVEGŐT!!!" – írja a Nógrád megyei édesanya. 

Az utóbbi időben napvilágot látott beszámolók rávilágítanak arra, hogy egész egyszerűen megdöbbentő, ami manapság folyik a magyar kórházakban. Ez már olyan szintű káosz, amit épeszű ember nem tűrhet. És reméljük nem is fog.

Legutóbb a budapesti Jahn Ferenc kórházban várt egy beteg 18 órát a sürgősségin. Igen, a sürgősségin. Összességében jól látszik, hogy az elmúlt hét év egészségügyet érintő kamureformjai gyakorlatilag teljesen eredménytelenek voltak, így bőven van még mit tenni az ellátórendszer működésének ésszerűsítése terén.

A teljes történetet ide kattintva olvashatják el.