Erős és büszke: Mindenre van pénz, csak a Hospice Házra nincs

Orbán stadionjai úgy nőnek ki a földből, mint a gombák. Persze volt pénz pótolni az elsíbolt Farkas Flórián-féle „Híd a munka világába” projekt eltűnt milliárdjait is, de a nyakunkon maradt úszócsarnokra is sokszor többet költöttünk, mint 50 millió forint. A budapesti Hospice Házat most éppen ennyi pénz megmenthetné a csődtől, de az Orbán-kormány könyörtelen a kérdést illetően.

A társadalombiztosítás ad valamekkora összeget a működésükhöz, ez azonban a költségeik felét sem fedezi. A hiányzó 50 millió forintot eddig magánadományokból gyűjtötték, ebben az évben azonban kevesebb felajánlás folyt be a számlájukra. Nem beszélve arról, hogy az Orbánék által meghirdetett béremelés miatt, a szakdolgozók fizetésének emelését a Háznak kell kifizetni, ez pedig nem várt kiadásként jelentkezett. Így aztán már csak néhány hétre maradt pénzük, hamarosan be kell zárniuk a súlyos, gyógyíthatatlan betegeket a túlvilágra átsegítő fekvőbeteg részleget.

Arról nem beszélünk most, hogy így mi is tudnánk bért emelni. Az vérlázító azonban, hogy a Nemzeti Együttműködés Rendszere, annyira erős és büszke, hogy nem biztosít forrást egy ilyen fontos és hiánypótló intézmény működésére. Áprilisban erre is szavazunk majd: stadionok vagy Hospice Házak.

Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!

Fotó: hospicehaz.hu