Seszták Miklós városa 700 millió forintnak megfelelő összeget kapott a gyűlölt Európai Uniótól

A Hír TV Célpont című műsora számolt be a kisvárdai költségvetési csalásról.

Seszták Miklós fideszes fejlesztési miniszter városa 700 millió forintnak megfelelő összeget kapott a jelenleg hőn gyűlölt Európai Uniótól, egy nemzetiségi roma oktatási és módszertani központ létrehozására.

,,A kormány nagy hangsúlyt fordít a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei integrációs programokra” – mondta akkor. A központnak „a roma kultúra kincseinek összegyűjtése és hozzáférhetővé tétele, a roma kultúrára építő képzések, közösségi tevékenységek, rendezvények, gyermek- és ifjúsági programok lebonyolítása” volt eredetileg kitűzött célja.

Sajnos ismét olyan dolgokra költöttek, amire sokkal kevesebb szükség van, ugyanis a helyi kézilabda csapatoknak építettek edzőtermet, jelenleg ők edzik magukat az épületben. Bár a tábla szerint az épület egy, a romák integrációját szolgáló intézmény, a valóságban oda cigány még csak be sem léphet. Olyannyira nem, hogy a csapat vezetőedzője még a Hír TV roma riporterét is kidobta onnan. 

A Célpont rejtett kamerás felvételei elárulják, hogy Kisvárdán rasszistának lenni és részt venni egy bűncselekmény eltusolásában a politikusok nézetei szerint egész kifizetődő. Mindemellett az, hogy a mostanában rengeteget szapult uniós pénzének egy részét baromságokra herdálják el, míg a többit zsebre teszik, egyenesen életcélnak tűnik a Fidesz köreiben. Jobban teljesítenek, többet lopnak, eközben az ország két részre szakadt.

A műsorból az is kiderült, hogy Kisvárdán gyakorlatilag roma kitelepítési program zajlik, hiszen a helyiek arról számoltak be, hogy a helyi cigány családoknak az önkormányzat pénzt ad, ha elköltöznek. 

Egész egyszerűen vicc, ami folyik. Az embernek tényleg olyan érzése van, hogy még mindig csak a jéghegy csúcsát látjuk, annak is egy nevetségesen kicsi részét. Valószínűsíthető, hogy a közeljövőben még több ezer ilyen etikátlan ügyre derülhet majd fény. A Fidesznél ugye nem a disznóság a baj, hanem az, ha kiderül.