Mi a fene történhetett Orbán fiával? Ő az új Messiás?

Mi a fene történhetett Orbán fiával? Ő az új Messiás?
Fotó: Felház / Facebook

Azt már régóta lehetett tudni, hogy a grazi látogatások ellenére Orbán Viktornál valami nagyon nincsen rendben, ami persze előfordul, esetében viszont a történet tragédiáját az adja, hogy ő (még) elvileg egy országot kormányoz, tehát egyáltalán nincs eltiltva a közügyektől, és ugye sajnos a közpénzektől sem.

Most viszont olyan dolog látott napvilágot a fiával, Orbán Gáspárral kapcsolatban, ami nem csak megmosolyogtató, de - tudván azt, hogy a reménytelenségében, kiszolgáltatottságában mennyi túlságosan is hiszékeny ember van -, helytelennek, furcsának, sőt betegesnek is nevezhető.

Senki se értse félre, nem vettem a bátorságot, hogy megkérdőjelezzem az Istenben való hitet. Én magam is hívő ember vagyok. Azonban óriási különbség van hit és hit között! Illetve a hit gyakorlása és a messiás szerepben való tetszelgésre, kuruzslásra, neadjisten, orvoslásra való használata között.

És ha valaki olyanokat tesz, mint például a - ma még sajnos miniszterelnöknek mondható - korrupt vajda fia, Orbán Gáspár, aki színpadra lép, beszédeket mond, majd leszáll az emberek közé, és ott messiásként sétál, felismerhetetlen nyelveken imádkozik, rájuk teszi a kezét, úgy tűnik, gyógyítani akarja a megjelenteket, majd azt is képes kijelenteni, hogy Isten szólt hozzá, akkor ott nagyon, nagyon komoly problémák vannak. Amit a családi hátteret ismerve, persze, meg is tudunk érteni.

A tévében is látható, önkívületi állapotban fetrengő szektatagok megnyilvánulásaihoz hasonlóan ijesztő jelenetek egyébként a FELHÁZ nevű keresztény mozgalom rendezvényén is megfigyelhetőek.

Tegyük fel azonban, hogy Orbán fia valóban képes Istennel beszélgetni, sőt, olyan természetfeletti, isteni képességekkel is rendelkezik, hogy gyógyítani is tudja az embereket. Ebben az esetben egy kéréssel fordulunk hozzá, mégpedig az ország nagyobb részének nevében: az emberek gyógyítását kezdje az apjával, ha pedig ott végzett, akkor folytassa az országgal. Mindkettő rohadt nagy meló lesz!