Hová tűnt Kósa Lajos? :(

Hová tűnt Kósa Lajos? :(

Úgy tartja a mondás, hogy nem is tudod igazán, mid volt, amíg el nem veszíted. Nos, nekünk pont ilyen érzéseink támadtak Kósa Lajossal kapcsolatban, aki távozott a Fidesz frakcióvezetői posztjáról, és olyan betöltetlen űrt hagyott maga után, amit még Németh Szilárd pergő monológjai sem pótolhatnak.

Szeptember elején vágott minket először csúnyán mellbe a hír, hogy Kósa Lajos frakcióvezetői posztját Gulyás Gergely veszi át. Bíztunk benne, hogy bár Lali a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli minisztereként funkcionál tovább, azért nem kell búcsút intenünk a remekbeszabott sajtótájékoztatóknak, az állampolgári szempontból értékelhetetlen, ugyanakkor könnyesre röhögősen megfejthetetlen mondatoknak. Úgy tűnik azonban, hogy Laller nem csak átalakult, hanem sajnos el is tűnt.

Az igazság az, hogy hatalmas ürességet érzünk, mikor párás tekintettel nézzük vissza újdonsült miniszterünk felejthetetlen monológjait, melyeket egyedi és különleges módon pszichoaktív szerek használata nélkül is tudott produkálni.

Hiányzol, Lali, na, ez van…:(

Esete amúgy mintapéldája annak a fideszes húzásnak, amikor úgy buktatnak diplomatikusan felfelé egy politikust, hogy az közben háttérbe vonul, és kikopik a közbeszéd napi rutinjából. Szomorú.

A fájdalom olyan erős, melyet a veszteség okoz, hogy fel is idézünk néhány emlékezetes mérföldkövet, melyek kiváló politikai pályafutásának fontos állomásaivá váltak. És amúgy meg: adjátok vissza a Kósa Lajos sajtótájékoztatókat!

Kétharmados a törvény, nincs az egekbe, fellegekbe írva, hogy egyáltalán sikerül átvinni. Egy viszont biztos: ha nem sikerül átvinni, akkor azok, akik ezt nem szavazzák meg, azok azt a szót, hogy korrupció, csak önmagukra vonatkoztatva ejthetik ki a szájukon.

"Mert tudja, ki találta fel a kereket. Valaki biztos feltalálta, mert nem volt előtte kerék, most meg van. Azt sem tudjuk, hogy a kereket ki találta fel, valószínűleg nagyon sok mindenki. A relativitás elmélet egyszerűbb, azt, bár Poincaré-nak is van benne része, de mégis Einstein nevéhez kötődik. A tüzet nem tudjuk ki találta fel, de fontos lenne tudni, a nemzeti konzultáció az megint úgy alakult egy vitában, hogy ezt kell csinálni, többfajta ötlet volt, ezért nincsen ötletgazda."

„A gránátvető szemben a vélekedéssel, az kifejezetten drón elleni védekezést szolgál. A gránátvető az egy cső, ami hálót lő ki, és az ide tartó és veszélyesnek bizonyuló drónokat hivatott elhárítani. Itt volt olyan felvetés is, nem épp burkolja a feledés homálya, hogy idomított sólymokat vessen be a Ház, a hadművészeti tradícióknak az idomított sólyom jobban megfelel. Ennek egy problémája van, a Parlamentet számos más kolléga mellett megosztjuk kétezer galambbal és néhány száz denevérrel, akik fent laknak a toronyban, kívül. És a sólymot akárhogy idomítjuk, a drónnál a denevért sokkal vonzóbb célpontnak találja. Viszont a denevér meg a galamb fél a sólyomtól, tehát kipróbáltuk, a sólyom jött, a drón azt csinált, amit akart, a sólyom meg a galambok közé vetette magát. Az evolúció néhány évmillió alatt nehezen uralható."

És végül emlékezzünk a szerintünk abszolút díjnyertes nyilatkozatára:

2016 októberében remekül összefoglalta a kvótanépszavazás lényegét:

- „A perdöntő, hogy érvényes...Nem! Vagy igen? Tehát, akkor össze vagyok kavarva. Segítséget kérek!
- „Lemond-e Orbán Viktor, ha érvénytelen lesz a népszavazás?
- „Nem, nem mond le. Akkor van következménye a népszavazásnak…Ez se jó, mert nem akkor van. Bonyolult a kérdés...Tehát mondom…Mondhatom? Nem, nem mond le. A döntő nem a részvétel, hanem az, hogy az igenek vagy a nemek vannak többségben. Ha a nemek vannak többségben, a parlament jogalkotásba kezd, ami egyébként megakadályozza, hogy illegális, kötelező betelepítési kvóta legyen Magyarországon. Ha pedig az igenek vannak többségben, akkor lemond a kormány és a Fidesz-frakció is.”