Már az egyház is beszáll a stadionbizniszbe?

Már az egyház is beszáll a stadionbizniszbe?
Kiss-Rigó László megyéspüspök
Fotó: vasarhely24.hu

Már az egyház is beszáll a stadionépítési bizniszbe? - tehetnénk fel a kérdést. Úgy tűnik.

Szegeden ugyanis az Orbán barátja, Garancsi István tulajdonában lévő Market Zrt. építi a korábbi Napfény Kemping helyén lévő, a Szeged-Csanád Egyházmegye tulajdonában lévő területen az új sportkomplexumot. A központban helyet kap egy 8000 fős stadion, mely a jelenleg NB II-es (!!!) Szeged 2011-GA csapatának otthona lesz, ezen kívül sportcsarnok és rendezvényközpont is létesül a korábbi kemping helyén - írja a Délmagyar. 

A Szeged-Csanád Egyházmegye élén az a Kiss-Rigó László püspök áll, aki ellentmondva Ferenc pápa 2015-ös szavainak kijelentette, az Európába érkező menekültek nem menekültek, hanem egy invázió, s Orbán Viktornak van igaza a kérdésben, nem a pápának. 

"A legtöbbjük cinikus és arrogáns viselkedést tanúsít" — fogalmazott két éve a megyéspüspök. „Teljesen egyetértek a miniszterelnökkel”, Ferenc pápa nem ismeri a helyzetet - jelentette ki Kiss-Rigó 2015-ben.  

Később visszakozott, s azt mondta, maximálisan egyetért Ferenc pápa lelki iránymutatásával, a katolikusoknak kötelességük támogatni a menekülteket. Szerinte korábbi nyilatkozatát a sajtó kiforgatta. 

Akárhogy is gondolta mondatait két esztendeje, a kereszténységére hirtelen ráébredt Fidesszel megéri jóban lennie egy püspöknek. A szegedi Dóm téren álló luxusétterem mellé fideszes hátterű sportközpont is jár az egyháznak.

Isten fizesse meg?