Ezt írta Soros valójában, és ezt hazudja helyette a kormány

Ezt írta Soros valójában, és ezt hazudja helyette a kormány
Fotó: zsurpubi.hu

Nyilvánvaló, hogy a kormány valótlan dolgokat állít a nemzeti konzultációs íven és más kommunikációs felületein is Soros Györgyről. A milliárdos most a saját honlapján, magyarul cáfolta ezeket a dolgokat.

,,2017. október 9-én a magyar kormány nemzeti konzultációs kérdőívet küldött mind a nyolcmillió választásra jogosult magyar szavazónak, arra kérve őket, hogy mondjanak véleményt az úgynevezett „Soros tervről”. A nemzeti konzultációs kérdőív állításai csúsztatásokat és nyilvánvaló hazugságokat tartalmaznak, amelyek célja, hogy szándékosan félrevezessék a magyarokat Soros György bevándorlókra és menekültekre vonatkozó álláspontjáról” – kezdi a GeorgeSoros.com-on található hivatalos választ.

Hozzáteszi, hogy a kormánypropagandában hangoztatott nézet, miszerint Soros irányítaná az Európai Unió döntéshozatali folyamatát, teljesen hamis, hiszen a döntéseket az EU tagállamai és intézményei hozzák, amiknek természetesen maga a magyar kormány is része. Ezt követően a közlemény kitér arra is, hogy romokban a magyar egészségügy és az oktatás, közben pedig a kormány hazudozással próbálja elterelni a figyelmet.

Aztán pedig sorra cáfolják meg a Nemzeti Konzultáció állításait, egytől-egyig. Az elsőre reagálva - vagyis arra, hogy ,,Soros György arra akarja rávenni Brüsszelt, hogy évente legalább 1 millió bevándorlót telepítsen az Európai Unió területére, így Magyarországra is” - a közlemény leszögezi: ,,miután a körülmények megváltoztak, [Soros György] azt javasolta, hogy az Európai Unió vállaljon kötelezettséget arra, hogy „csupán 300 000 menekültet fogadjon be évente.”

A közlemény azt a hazugságot is cáfolja, miszerint a Soros a határvédelem lebontásán dolgozna. ,,Soros György világosan hangot adott annak a meggyőződésének, hogy az Európai Uniónak vissza kell szereznie az ellenőrzést határai felett.”

„Az Európai Uniónak közös mechanizmust kell létrehoznia annak érdekében, hogy megvédje határait” – írja a honlapján.

Azért elég kínos lehet a kormánynak, hogy egy 5 perces olvasmány és egy, az RTL Klubnak eljuttatott videóban Soros egytől-egyig, alaposan kirúgta a hazugságok alól a lábat. Mi nem lennénk most (sem) Orbán helyében!