Börtönből a politikába: Kolompár Orbán is visszatért a választások előtt

Börtönből a politikába: Kolompár Orbán is visszatért a választások előtt
Kolompár Orbán

Ha Farkas Flórián ügyei nem adnának elég elmélkednivalót a hírfogyasztóknak: újabb egykori cigányvezető döntött úgy, hogy visszaszáll a politikai ringbe. 

Kolompár Orbán, aki volt az Országos Cigány Önkormányzat (akkor még OCÖ) vezetője is, most megerősítést kapott az MCF Roma Összefogás Párt elnöki pozíciójában. 

Kolompár, aki Farkas Flóriánnal vívott csatákat az OCÖ vezetéséért, 2008-tól szerepelt rendszeresen a hírekben, amikor is a Magyar Gárda betiltásáért kardoskodott. 

Most aláírásgyűjtéssel szeretné elérni, hogy a kormány a hátrányos helyzetű munkanélküli emberek gyors átképzésével orvosolja a hiányszakmákban jelentkező munkaerőhiányt, kéri Orbánékat, hogy a közmunkásokra is vonatkozhasson a lakáscélú állami támogatás, valamint azt is követeli a kormánytól, hogy módosíttassa az Országgyűléssel az önkormányzati törvényt annak érdekében, hogy a települési önkormányzatokban a hazai nemzetiségek részére ismét biztosított legyen a kedvezményes mandátum megszerzésének lehetősége.

Ő nem volt olyan szerencsés, mint Farkas Flórián: Kolompár azért tűnt el a közéletből az elmúlt években, mert jogosulatlan gazdasági előny megszerzéséért és az Európai Közösség pénzügyi érdekeinek megsértése miatt 1 év 10 hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte a Kecskeméti Törvényszék, valamint három évre a közügyek gyakorlásától is eltiltották. 

Büntetése mostanában járt le, így újra feltűnt a politika porondján.