A Fidesz 10 legdurvább hazugsága

A Fidesznek lételeme a hazugság, ezt mindannyian tudjuk. De mégis, melyek voltak a kormánypárt leghatalmasabb hazugságai? Összegyűjtöttük, szerintünk mely kijelentések érdemlik meg ezt a címet.

Orbanocchio_comicstyle

1. A Soros-terv

Soros épp egy hete cáfolta meg a kormány által manapság rengeteget szajkózott nem létező tervet, így az egész teljesen értelmét vesztette.

2. Nem nyúltak le 2700 milliárd forintot a magánnyugdíj-pénztárakból

Amikor Orbán Viktor államosította az emberek magánnyugdíj-pénztári megtakarításait, azt mondta, azért teszi, hogy megvédje a tagok pénzét és csökkentse az államadósságot. De ennek pont az ellenkezője történt végül: elköltötték a pénzünket.

3. 2012 az ,,elrugaszkodás éve lesz” 

Nem igazán sikerült betartani ezen ígéretet sem, ugyanis abban az évben 42%-kal csökkentek a nemzetközi befektetések és 3,5%-kal zuhantak a reálbérek is. Ismét hamuka, kamu, mellébeszélés.

4. ,,A kormány első intézkedése az adócsökkentés lesz”

Ezzel szemben 2012-re az Orbán-kormány 27%-ra emelte az ÁFÁ-t és számos egyéb - kisebb-nagyobb - adónemet (például a chipsadó, sárgacsekk-adó és a baleseti adó) bevezetve, valójában adóemelést valósított meg.

5. „200 ezer forintra emelik a tanárok kezdő fizetését”

Ezzel szemben a tanárok átlagfizetése folyamatosan csökken, és egyre jobban elmarad a nemzetgazdasági átlagtól.

6. Nem tartják számon név, cím szerint a fideszes és nem fideszes szavazókat az ún. Kubatov-listán

Ezt is nyilvánvalóan sikerült megcáfolni, ugyanis a Fidesz által készített videó is erről tesz tanúbizonyságot. A 2009-es pécsi időközi polgármester-választás kampányhajrájának dokumentációja alapján egyértelmű: az egész orwelli stílusban zajlik.

7. Ők nem szélsőséges párt

Az biztos, hogy amelyik pártnak szavazói bőszen zsidóznak, cigányoznak, Hitler-ködben úsznak a Facebook-os csoportjaikban, az a párt nem lehet nem szélsőséges. A Fidesz megnyerte magának az emberek legalját.

8. Mindent értünk, magyarokért tesznek

Nyilvánvaló, hogy nem ,,értünk lopnak tőlünk”, nem ,,értünk hazudnak nekünk” és az is, hogy nem ,,értünk züllesztik le a saját kórházainkat és iskoláinkat”. Megbukott hazugság, amelyre a Fidesz szinte az egész pártkommunikációját építi: ők az igaz, őszinte magyarok, akik a többi magyarért tevékenykednek. Kamu. 

9. ,,Magyarország jobban teljesít”

Aha, az Európai Unión belül mi vagyunk az egyik ország, ahol a legalacsonyabbak a reálbérek, az első három helyen vagyunk a százezer főre eső évi öngyilkosságok számával, rendre hozzuk a rosszabb és rosszabb PISA-eredményeket, omladoznak az iskoláink és a kórházaink, szétesnek az útjaink, gomba nő a buszainkon, recsegnek, ropognak a vonataink, korruptak és buták a politikusaink. Tényleg jobban teljesítünk, már ha a balkáni színvonalhoz való egyre súlyosabb közeledés ezt jelenti.

10. Keresztények

A képmutató ájtatoskodás, a kizárólag a szavak szintjén "megélt" istenhit sajnos egyáltalán nem köszön vissza a kormány tetteiből. De ne féljünk, Isten kegyelmes - ahogy Bencsik elvtárs mondja. Talán még nekik is megbocsát.