Rémisztő: Csak ezt a durva propagandát látják vidéken az emberek

Gondoltam, elnézek vidékre a nagyszüleimhez Szolnok megyébe. Amit ott láttam, az egész egyszerűen lesokkolt. A kormánypropaganda (itt is) mindenhonnan ömlik az ember képébe.

A megyei hírlap, az Új Néplap minden postaládából kilóg, az elején ott virít a propagandaszöveg: ,,A közép-európaiak többsége a magyar kormány politikáját támogatja”. Ettől függetlenül úgy gondoltam, belenézek, csak találok valami olyat, ami nem annyira „propi”. 

Sajnos nem jártam szerencsével, szembe találtam magam a következő pártközpontból leküldött cikkel, aminek a címe ,,Hollik: óriási erők mozdultak meg az emberek elhallgattatására” volt. Itt épp azt taglalták (idézőjelek nélkül, amivel arra utalnak, hogy ezek tények), hogy ezeket az úgynevezett ,,támadásokat Soros György személyesen vezényli”. 

Na, gondoltam benyomom a tévét. Elég volt ebből. Kapcsolgatok, kapcsolgatok és kapcsolgatok. Aztán ráébredek, hogy itt csak az alapcsomag van. Van rajta M1, M2, M3, M4, Duna és Duna World. Kifújt, ennyi. Mondom: ,,b*sszameg, itt tényleg ilyen súlyos a helyzet?”. És tényleg. Minden félórában Soros, Brüsszel, támadás, védekezés. Ezek a témák. 

Meguntam egy fél óra után. Gondoltam megkérdezem nagyszüleimet, ők mit javasolnának, ha az ember az interneten (mert hosszas unszolás után beköttették a netet) Szolnok megyei híreket szeretne olvasni? ,,Írd be, hogy szoljon pont hú” – hangzik a válasz. Na, oké, sínen vagyunk, lehet lesz végre valami kritikus hír is. Vagy nem. Ahogy az oldal betölt, meg is jelenik kiemelt cikként Soros képével a következő: ,,Szijjártó Péter: pontosan tudjuk, Soros mit akar”. 

Ez döbbenetes. Legörgetek az aljára, hátha megtudom kié ez az oldal. ,,Mediaworks, content first” - látom legalul egy rövid szöveggel együtt, amelyből két fontos részletet emelnék ki:

,,Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára.” (Haha, humoruk az van.) De pofátlanok is, főcsapású kormánypropaganda cégként ezt írják: ,,Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít portfóliónk.” Sajnos. Egyébként ez az a Mediaworks, amelyik Mészáros Lőrinc, az ország gázszerelője kezében van. 

Csodálkozunk, hogy Őcsényben majdnem gyilkosságba fulladt a színjáték?