Kibújt a szög a zsákból: Orbán számára a magyar demokrácia csak egy akadály

Kibújt a szög a zsákból: Orbán számára a magyar demokrácia csak egy akadály

Még az is lehet, hogy Fekete Mikulás néven fog bevonulni Orbánnak a magyar demokrácia ellen intézett elmúlt heti példátlan támadása, amelyet éppen Szent Miklós napjára időzített. A kis krampuszai pedig megmagyarázzák a megmagyarázhatatlant.

Orbán kizárólag izomból, csakis erőből politizál, hiszen becsülete már régen nincs, az eszméit is jó régen sárba dobta, viszont megmaradt számára az összeharácsolt vagyon és az ennek létét, illetve továbbgyarapítását biztosító hatalom. Ezért ez a beteges ragaszkodás a hatalomhoz. Egy megalomániás ember számára ugyanis csak a vagyonnak és a hatalomnak van értéke, számára csak ezek a tapintható, kézzelfogható dolgok bírnak jelentéssel. Egy velejéig romlottá vált, korrupt politikus számára, aki gyakorlatilag eladta a hazáját, már nem léteznek gátak, azt gondolja, hogy bármit megtehet. Orbán pedig annyira gátlástalan, hogy meg is tenne „bármit”, ha nem lenne biztos abban, hogy az a „bármi” hatalma végét jelentené. Ezért csak szépen feszegeti a határokat, feszíti a kötelet, ami a magyar nép tűrőképességét jelenti.

Rogán nem véletlenül beszélt utcai zavargásokról néhány hónappal ezelőtt, hiszen ők már akkor ismerhették, sőt valószínűleg ők fogalmazhatták az Állami Számvevőszék által most nyilvánosságra hozott „ítéletet”. Úgy lehetnek vele, hogy egy kis zavargás csak jót tehet velük, hiszen kinek van szüksége egy olyan kormányváltó erőre, amelyik az utcára viszi az embereket. Az emberek pedig - joggal - békét, nyugalmat, biztonságot akarnak. Ha nincs migráns - mert lássuk be, a kutya sem akar idejönni -, csak az a 20.000 milliomos migráns, akiknek Rogánék köre közel 150 milliárdos haszonért cserébe eladta a magyar állampolgárságot, akkor kreálnak egy kis belső csetepatét. Az Állami Számvevőszék kommunikációs valakije pedig, akinél visszataszítóbb, antipatikusabb és hiteltelenebb jelenséget, csinovnyikot el sem tudok képzelni ezen a poszton, NER-krampuszként védi a védhetetlent, magyarázza a bizonyítványt és nyomja a nézők arcába ugyanazt a bullshitet, amit a kormánypropaganda gépezetek egyéb szócsövei is. 

Az azonban most kevés lesz, hiszen kibújt a szög a zsákból, most már a vak is látja, hogy Orbán számára a magyar demokrácia csak egy leküzdendő akadály és az is nyilvánvalóvá vált, hogy kitől tart az ellenzéki jelöltek közül a leginkább.