Fidesz értékrend: Miközben emberek halnak meg a hosszú kórházi várólisták miatt, örüljünk minden idők legsikeresebb nemzeti konzultációjának!

Annak a konzultációnak, amit mit szintén mi fizettünk, és aminek semmi más célja nem volt, mint Orbán Viktor beteges hatalommániájának elvakult vonulatait kiszolgálni. Amellett, hogy ismét megerősítést kapott a „tény”, hogy Magyarország minden idők legsikeresebb kormányának minden idők legsikeresebb konzultációja ismét megvédte az országot minden világegyetemben létező veszélytől, az is kiderült, hogy szinte minden válaszadó a kormány álláspontjával értett egyet.

Tuzson Bence a sajtótájékoztatón emlékeztetett: a Soros-tervről szóló nemzeti konzultáció volt a legsikeresebb Magyarország történetében, azon ugyanis több mint 2,3 millió választó vett részt, december 7-ig pedig másfélmilliót meghaladó ívet dolgoztak fel, amelynek több mint 99 százaléka volt érvényes. És most dobpergés: csaknem minden válaszoló a kormány álláspontjával értett egyet.

Igen, azzal az állásponttal, amely a kormány által gyártott egydimenziós kérdőíven több milliárd forintból hónapokig kábította az arra fogékonyak elméjét. És az a 2,3 millió válaszadó, akikről tudjuk, hogy nem léteznek, hiszen a Fidesz annyi és olyan meséket gyártott a konzultáció számairól, hogy ha ezek Andersen korában születtek volna, a dán író összetépett volna minden munkára szánt papírlapot, és inkább elment volna sörért, hogy pultszörfölés közben minden álmát meghiúsultnak tekintse.

Ugyanakkor az egyszerű, az agysejtjeit nem Orbán-oltár építőelemnek használó állampolgárnak amellett, hogy ökölbe szorul a keze, értetlenül és bambám pislog az ország azon megvezetett biomassza rétegére, melynek tagjai ezt az adatot örömteli tényként fogadják magukba. Akik a fontossági sorrend alkotásának képessége mellett önszántukból lemondtak minden kognitív funkcióról, erkölcsi ítéletalkotásról, öntudatról, moralitásról, és megelégednek a primitív alattvaló szerepével. Egy olyan funkcióval, ami a társadalom legjelentéktelenebb pondróivá teszi őket és minimális intellektust, önálló gondolatcsírát sem feltételez róluk.

És hogy miért igaz ez minden – ismeretlen számú – egyedre, aki visszaküldte a Rákosi-korszak újraértelmezett kordokumentumát? Nézzünk néhány friss tényt!

Az intézményi várólista és előjegyzési lista nyilvántartásából, amit bárki megnézhet, csak olyan bagatell részletek derülnek ki, mint hogy egy gerincműtétre 416 napot, egy nyitott szívműtétre 210 napot, vagy egy csípőprotézisre 271 napot kell várni.

Milyen meghasadt, lebutított elme kell ahhoz, hogy valaki csak egyetlen ilyen adat felett is szemet hunyjon, majd erősen és büszkén ehhez az állapothoz még mandátumi felhatalmazást is adjon?

Kórházba mindenki jár. Ha eddig még nem, akkor majd fog. És amikor majd a népegészség vesztőhellyé züllesztett épületegyüttesek között betegen, vagy egy családtagjáért szorítva azt hazudja magának, hogy ez így rendben van, vagy azzal ámítja magát, hogy ez nem a jelenlegi rendszer hibája, akkor mi fenntartjuk magunknak a jogot, hogy egy primitív alattvaló funkcióját betöltő, jelentéktelen biomasszával azonosítsuk, aki minden öntudatát feladta egy hamis ideáért. Bár ettől nem leszünk boldogabbak.