Az ATV is beállt a Fidesz mögé – Ők is Havas ellehetetlenítésén dolgoznak?

Az ATV is beállt a Fidesz mögé – Ők is Havas ellehetetlenítésén dolgoznak?
Szentháromság: Habony-Vajna-Németh
Fotó: Facebook/Juhász Péter

Szemmel láthatóan egy piszkos lejáratókampány tanúi vagyunk. Az események csak eszkalálódnak, noha az egészről kiderült, hogy egy előre megkomponált eljárásról van szó.

Havas Henrik vélhetően tudatában volt, hogy rendesen belenyúl a darázsfészekbe azzal, hogy a Jobbik elnökéről, Vona Gáborról ír könyvet. Arra azonban még a sokat látott újságíró sem számíthatott, miféle mocsok-dömpinget zúdítanak majd a nyakába az Ómolnár Miklósok „VV” Baukó Évával kézen fogva.

Miről is szól ez a „Havas-ügyként” elhíresült sztori? Vegyük végig, hogyan uralta el a Fidesz propagandalapjait az egykori valóságshow-szereplő, a bulvárkompatibilis Baukó Éva és az ő állítólagos zaklatási ügye.

Miután megjelent Havas Henrik Újratervezés címet viselő, Vona Gáborról írt könyve, Baukó Éva gondolt egyet és felkapaszkodott a #metoo mozgalom szélsebesen száguldó vonatára, és hirtelen eszébe jutott, hogy őt bizony zaklatta Havas. Ennek némileg ellentmond az a tény - amiről mi is beszámoltunk, - miszerint egy november 14-i interjúban éppen arról panaszkodott, legszívesebben műsort vezetne, de őt sajnos nem molesztálta senki. Külön érdekesség, hogy az Origó nevezetű propagandalapra még aznap, november 14-én kikerült egy cikk, amely nem éppen helyeslő álláspontra helyezkedik Baukóval szemben és arról ír, szexuális zaklatáson tréfálkozott Baukó Éva, és hogy a realityszereplő furcsán értelmezte az elmúlt hetek történéseit.

Visszatérve: abból a bizonyos interjúból, amit még korábban adott VV Éva, kiderült az is, Baukónak nagyon jó dolga van, alig kell költenie valamire, ugyanis a szponzorok folyamatosan ellátják őt. Valamiért azonban mégis úgy érezte, jól jönne a plusz pénz, így a Tények kamerája elé állva adta elő az állítólagos zaklatási ügyét, amiért cserében az információk szerint kétmillió forintot kapott.

Minderről a szintén ValóVilágot megjárt Nagy Alekosz, Éva egyik legközelebbi barátja beszélt a friss24-nek. Alekosz némi gondolkodás után nyíltan beszélt az előre megtervezett lejáratási ügyről és végül is beleegyezett, hogy közöljék az összes birtokában lévő információt, ami segített abban, hogy tisztábban láthassunk a teljes történet kibontásában.

Miután a kormány láncos-kutyáinak számító médiumokon végigsöpört az őrületes és felháborító „bréking”, miszerint a Havas zaklatta Baukót, Havas Henrik jobbnak látta, ha inkább el sem megy a saját könyvének bemutatójára, így kerülhetett sor arra, hogy Vona Gábor egyedül ült a székben és jóformán saját magával kellett, hogy beszélgessen.

Havas Henrik először azt közölte, nem kíván perelni, mert volt már része ilyen procedúrában és szerinte nem éri meg, ám végül engedte magát meggyőzni és ismerőseire hallgatva azt közölte, mégis fog.

Ezután futott be egy újabb volt ValóVilágos állítólagos zaklatást elszenvedett nő Molnár Anikó személyében. Talán egyszer azt is megtudjuk, neki vajon mennyit fizettek ezért.

Érdemes viszont megnézni, miként viselkedett mindeközben az ATV, Havas egyik munkáltatója. Először szolidaritásukról biztosították és az időközben felröppent hírekkel szemben ígéretet tettek arra, nem veszik le a képernyőről. Ezzel szemben hétfőn a Havas-ügy kapcsán a csatorna rendkívüli közleményt adott ki, melyben azt írták: „Az ATV vizsgálatot indít a Havas Henrikkel szemben felmerült vádakkal kapcsolatban, a vizsgálat lezárultáig Havas Henrik nem lesz képernyőn. A vizsgálat menetéről az ATV a későbbiekben dönt.”

Szerdán viszont már arról szóltak a hírek, hogy az ATV teljesen eltünteti a képernyőről Havas Henriket, ami azt jelenti, nemcsak a műsorait nem vezetheti, hanem még a műsorainak az ismétlése sem kerülhet adásba. A Blikk információi szerint ezt egy, a székházban kedden délután egykor tartott rendkívüli megbeszélésen döntötték el, amelynek kimenetelét előkerült korábbi felvétel erősen befolyásolta. A videó egy 2014-es Hal a tortánból származik, amelyen Görög Zita felháborodva utasítja rendre a mellette ülő Havas Henriket, aki a modell állítása szerint többször hozzáért a combjához.

Mindezek fényében már csak halkan jegyezzük meg, talán nem is volt annyira jelentéktelen, amikor majdnem egy évvel ezelőtt, tavaly december 22-én a Nobuban vacsorázott együtt a kaszinókirály Andy Vajna, a véletlenül sem közszereplő Habony Árpád és Németh Sándor, aki az egyre többször Fidesz-elhajlást tanúsító ATV tulajdonosa, illetve egyben a Hit Gyülekezete vezető lelkésze is.