Napi gátlástalan: A Fidesz készpénznek veszi, hogy ők nyernek jövőre - már 2018-as miniszteri pozíciókat osztogat Orbán?

Vezet a Fidesz. Igen. Minden közvélemény-kutatónál szinte behozhatatlan az előnye.

Olumposz

De ne tévesszük szem elől, hogy nem felmérést, hanem választást kell nyerni. Igaz, már csak négy hónap van a választásokig, de más szemszögből nézve MÉG négy hónap van a választásokig.

Négy hónap pedig még rengeteg idő. Akkor, amikor egyik napról a másikra bedőlhetnek pártok, rendszerek (lásd 2006-ban az őszödi beszéd okozta tömegreakciót), minimum szemöldökráncolással olvasunk olyan írásokat, melyek a Fidesz 2018-as győzelmét készpénznek véve arról szólnak, ki kit válthat majd a jelenlegi kormánypárt soraiból a miniszteri posztokon.

Az meg különösen érthetetlen, hogy egy ellenzéki orgánum szerzőjének tollából születik meg a cikk. Az egyébként nagyszerű elemzéseiről ismert Kósa András a Magyar Nemzet online-on azt fejtegeti minisztériumi forrásokra hivatkozva, hogy a visszavonuló Lázár Miniszterelnökségét átveheti a szintén munkamániás jelenlegi külügyminiszter, Szijjártó. A külügyi tárcát megkaphatja a friss alelnök, az EMMI jelenlegi államtitkára, Novák Katalin.

Az uniós ügyekért felelős államtitkárt, Takács Szabolcsot Szöulba szánják nagykövetnek, Trócsányi jelenlegi igazságügyminiszter pedig uniós biztos akar lenni 2019 után.

A szerző, ugyancsak fideszes forrásokra hivatkozva hangsúlyozza, hogy a személyi kérdésekben Orbán Viktor dönt majd.

A Fidesz tehát olyannyira biztos magában, hogy már hónapokkal a választások előtt helyeket oszt, miniszteri kinevezésekről elmélkedik.

A jelen helyzetben, mikor az egyik mamelukjuk elszólta magát, hogy a Jobbikra az Állami Számvevőszék által kirótt büntetés Fidesz-megrendelésre történt, több mint beszédes, hogy a közelgő választásokat is úgy kezelik Orbánék, mintha csak ők indulnának a megmérettetésen. Vajon milyen törvénytelenségre készülnek az elkövetkező időszakban?