Legalja: Orbán hátizsákos videóüzenettel jelentkezett a reptérről, mert harcba megy

Reggel elindult a magyar delegáció Brüsszelbe, 7.40-kor pedig Orbán bejelentkezett a Liszt Ferenc repülőtérről egy rövid, 40 másodperces videóval, amit a Facebook-oldalára posztoltak. A Vezér elmondta, a találkozón téma lesz a bevándorlás és a migráció.

Orbán szerint a kormány helyzete sokat javult. Utalva a nemzeti konzultációra azt mondta,

"itt a hátizsákomban vihetem magammal a 2,3 millió ember véleményét, aki világossá tette, nem akar Soros-tervet és nem támogatja, hogy Brüsszel ilyen tervet hajtson végre".

Ez azonban több sebből vérzik, ugyanis a 2,3 milliós szám erősen vitatott. Több ismerősünk is van, akik nemiszervet rajzoltak a papírra, s úgy küldték vissza. Vajon ezeket az íveket is a brüsszeli bürokraták elé tárják? Az is kifejezetten érdekes, egy 8 millió szavazópolgárral bíró országban 2,3 millió (na, persze!) ember döntése alapján fogalmaznak meg bizonyos álláspontokat.

Meg ugye azt se felejtsük el, hogy a Soros-terv gyakorlatilag pontról pontra meg lett cáfolva. Az egész ,,jelenségben” azonban a legviccesebb és legszánalmasabb mégiscsak az, ahogy Orbán elő akarja adni az egyszerű, hátizsákos, mindennapi embert, miközben egész pártja a lopásra, a korrupcióra, a rongyrázásra épül. Tehát aki ezt beveszi, az mélyen megvetendő és sajnálatra méltó.

A videó alatti hozzászólások egyébként nagyon helyesen rávilágítanak a valós helyzetre. Volt, aki azt írta:

"Harcolni??? a korrupció ellen??? Vagy Mészáros Lőrinc meggazdagodása ellen? Mert max. ezért lehet…”

Akadt olyan is, aki keményebben beszólt Orbánunknak:

"Mi ellen fogsz harcolni te majom? A támogatások ellen amiket a haverjaiddal lenyúlsz?”

Emellett többen is inkább a valós problémák felismerését próbálták segíteni, kamukonzultáció, sorosozás, brüsszelezés helyett:

"(…) arra vigyázz, hogy közben el ne fogyjon az ország! Milyen jövő vár arra az országra ahonnan a fiataljaink elmennek?”

Így állunk hát. A videót csak azok nézzék meg, akiknek van hozzá gyomruk: