Ébresztő! Orbán körének gazdagodása és a nép szegényedése között ok-okozati összefüggés van

Gyermekded és valóságtól elrugaszkodott képzelgés, ha azt gondoljuk, hogy eljöhet majd egyszer egy olyan világ, amelyben mindenkinek jó lesz, nem lesz éhezés, nélkülözés, szegénység. Az is illúzió, hogy lehet olyan kormánya ennek az országnak, amely mindenki megelégedésére végzi a munkáját.

MozartGolyo

Nem lehet. Mert mindig lesznek olyanok, akik gyűlölködnek, mindig lesznek vesztesek, akár önhibájukon kívül, akár saját maguk hathatós közreműködésével. Mindig lesz rosszindulat, gonoszság, fájdalom, mindig lesznek társadalmi különbségek, maradnak kiváltságosok és lesznek leszakadók.

De! Azért, mert soha nem jön el a teljes egyenlőség kora, még lehet egy igazságosabb éra egy másik, felelős, tisztességesebb országvezetés irányítása alatt.

Sajnálatos módon valamiért nem éri el az emberek – beleértve a mi olvasóinkat is – ingerküszöbét az a - most már tényleg mindennapi! - tendencia, hogy Mészáros Lőrinc, vagy a felesége, vagy a gyerekei, vagy a veje minden áldott reggel nyernek egy újabb, milliárdos közbeszerzést. Pedig ezek a közpénzdézsmálók nem csak maguknak gyűjtögetnek ám! És a közpénz nem "köszpénz", ami valahol terem, senkié, így Mészárosék, Orbánékkal a háttérben, szépen zsebre rakhatják. Nem. A közpénz a közé. Vagyis a mi – az én, az Ön, a szomszéd, a tanár, az orvos, a villanyszerelő, a bolti eladó, a gépkocsivezető – befizetett adónkból visszaosztott összeg.

A közbeszerzés a hivatalos megfogalmazás szerint az államigazgatási és egyéb költségvetési szervek közszolgáltató tevékenységükkel közvetlenül összefüggő árubeszerzéseinek, építési beruházásainak és szolgáltatási megrendeléseinek törvényben meghatározott köre. És ha ezt folyton Orbán gyerekkori barátja, Mészáros, Orbán jelenlegi barátja, Garancsi és Orbán veje, Tiborcz István nyerik, hogy aztán adott munkát silányul vagy jelentősen túlárazva, a fennmaradó összegeket pedig zsebre rakva, és abból kastélyt, jachtot, Tokaj-hegyaljai földeket, budapesti és Fejér megyei ingatlanokat vásároljanak százszámra, az bizony az én, az Ön, a szomszéd befizetett adójának az ellopása. Ha tetszik, ha nem.

Ezt kellene mindenkinek felfognia végre! Hogy Mészárosék pénztárcájának vastagodása és a mi pénztárcánk vékonyodása között bizony ok-okozati összefüggés van.

Kedves Olvasónk!

Ha bosszantja, hogy Rogán helikopterrel száll „fölébünk”, az hogy a fenébe nem bosszantja, hogy a letelepedési kötvényekkel beeresztett húszezer gazdag bevándorló által befizetett összegből teheti ezt meg, miközben az állam mindenféle kedvezményeket ad ezeknek a „migránsoknak” az én, az Ön, a szomszéd által befizetett pénzből?

Ha felszisszen, amikor meglátja Mészárost a jachtján pihengetni Habonnyal, hogy a fenébe nem szisszen fel azon, hogy lassan az összes hazai szálloda ezé az érdekcsoporté, vagy hogy ezek az emberek kisajátítják maguknak a Balaton partját, s jövőre talán már csak belépőjeggyel huppanhat le a tavalyi szabadstrandon?

Ha dühös kommentet ír, mert az édesanyja, a rokona 3-4-5 hónap múlva kerül be egy orvosi vizsgálatra, hogyan nem rakja össze a fejében, hogy azért nincs elég CT-, MRI-, ultrahang-készülék, mert nem jól gazdálkodnak az én, az Ön, a szomszéd által befizetett adóval, hanem egyszerűen ellopják?

Ha elképed azokon a híreken, amelyek arról szólnak, hogy az egészségügyi dolgozók átmennek a kórház melletti IKEÁ-ba dolgozni többszörös fizetésért, vagy egy komplett tantestületnek kell(ene) osztozkodnia egy darab (!!!) Mozart-golyón, akkor hogy nem áll össze a fejében, hogy ez azért is van, mert a miniszter meg 200 ezer forintos Erzsébet-utalványt ítél meg magának is év végi bónuszként?

Nem csak akkor kellene szörnyülködni, amikor arcpirító luxusba és pofátlanságba csomagolva jön velünk szembe kevesek valósága, hanem néha el kellene gondolkodni azon is, hogyan teremtődhetett meg az a luxus és hogyan nőhetett fölébünk a pofátlanság. Hát úgy, hogy hagytuk. Hogy sem én, sem Ön, sem a szomszéd nem kértük még számon, miért a Mészáros, Garancsi, Orbán vagy Tiborcz család „kezeli” a MI pénzünket!

Szóval: háboroghatunk nyugodtan tovább az országban nem működő dolgok felett, de nem nagyon kellene. Az önvédelmi reflexeket, érdekérvényesítő képességet, büszkeséget, öntudatot jó rég kiölték már ebből a népből, ha volt egyáltalán valaha ilyenünk.

Csak háborogjunk nyugodtan, rázzuk az öklünket! Aztán menjünk szépen dolgozni, hogy holnapra is kitermeljük Mészárosnak, Orbánéknak, Garancsinak a napi közbeszerzést! Karácsony előtt meg mindannyian harapunk egy aprót a közös Mozart-golyóból, hogy mindenkinek jusson!