Itt a Karácsony! Folytatódik a karácsonyi vicckampány

A realitásérzékét végképp elveszítve, továbbra is a kormányzásra, vagyis inkább a szántásra készül Karácsony Gergely. Segítünk, ő a Párbeszéd Magyarországért nevű törpepárt társelnöke. Annak a régóta zajló baloldali bohóckodásnak az egyik főszereplője, amely történet kibogozásához, megfejtéséhez képest a gordiuszi csomó gyerekjáték, és aki az MSZP és a DK miniszterelnök-jelöltje, és aki ennek ellenére nem fog szerepelni a listán, ahogyan pártja sem indul majd a választáson. Legalábbis a jelenlegi helyzet alapján, de tudjuk, ma már baloldalon bármi megtörténhet, és annak az ellenkezője is, és ehhez még karácsonyi csodára sincsen szükség.

Szantofold_comicstyle

Érti, ugye? Nem? Na, pontosan ennyire lehet komolyan venni az éterbe kormányváltást üvöltő, valójában a parlamentbe kerülést megcélzó, néhány %-ra eséllyel pályázó politikust, akit egyébként -ki tudja milyen okból - az ellenzéki összefogás arcának nevez több médium is, annak ellenére, hogy egy kiszivárgott hangfelvételen, egy őszinte pillanatában maga Karácsony tette fel a költői kérdést:

„…a faszért hagytam magam rábeszélni erre miniszterelnök-jelöltségre, mert sokkal jobb lett volna, ha el sem kezdem.”

Szerintünk is így van. Pontosan egy ilyen emberre van szükség Orbán leváltásához. Ja, nem!

De mivel ez egy szórakoztató cikknek indult, ezért maradjunk a tárgynál és szemezgessünk Karácsony legfrissebb monológjaiból, ahogyan azt a 444.hu is tette, akik a Blikk tegnapelőtti számából idézték néhány megmosolyogtató kijelentését.

Mint például ezt:

"Az én személyes ambícióm nem a miniszterelnök-jelöltségem, hanem az, hogy legyen egyáltalán az ellenzékkel közös ajánlat."

Ez pedig az egyik kedvencünk:

„A közös ajánlatnak egy egyszerű aktivistájaként is el tudom magam képzelni, aki az aluljáróban szórólapokat osztogat, meg el tudom magam képzelni kormányfő-jelöltként is."

Nos, be kell látnunk, ebben a kijelentésben van valami. Segítünk is dönteni, hiszen itt már felfedeztünk egy cseppet a józan észnek nevezett, igencsak értékes tulajdonságból. Kezdjük az első lépcsőfokkal, induljon hát az a szórólapozás.

Felkészültek? Akkor jöhet a katarzis, természetesen még mindig Karácsony Gergelytől:

 "Kunhalmi Ágnesről pedig azt gondolom, hogy ő ahhoz a fiatal generációhoz tartozik, amelyik hitelesen beszél a megújuló baloldali ajánlatról, és vele nagyon szívesen felszántom az országot. És nem azért, mert csinos, hanem azért, mert okos és elkötelezett…"

Ha már szántás, maradjunk a földön. Nem elborult, nevetséges kijelentésekkel kell foglalkoznunk, hanem egy korrupt zsarnokot kell leváltanunk pár hónap múlva. Sem az országot, de több médium hájpolása ellenére, még az ellenzéki összefogást sem képes ráncba szedni a szétesett baloldal megmosolyogtató jelöltje.

Az egyetlen dolog, amit Karácsonyék képesek felszántani, az a baloldali összefogás. Ezt pedig az elmúlt évek alatt nem is fel-, hanem egyenesen beszántották. A hitelességükkel együtt.

Nekünk, választópolgároknak pedig el kell döntenünk, hogy milyen földbe „ültetjük” a szavazatainkat. Olyanba, ami terméketlen, és maximum Orbánék újabb négy éve dudvásodhat a támogatásukkal? Vagy olyan földbe, ami termékeny, és amiből egy új, élhetőbb ország reménye sarjadhat?