Erős és büszke: Nem tudták fogadni a sürgősségin a tömeg miatt, meghalt

Erős és büszke: Nem tudták fogadni a sürgősségin a tömeg miatt, meghalt
Illusztráció
Fotó: zsurpubi.hu

A túl sok várakozási idő miatt halt meg egy nő a Honvéd Kórházban - állítják a nő lányai. Az RTL Klub Híradójának beszámolója szerint a nő otthon lett rosszul, mentőt hívtak hozzá, amely a Honvéd Kórház sürgősségi osztályára vitte a beteget.

Az egykor rendőrként szolgáló nőt korábban szív- és tüdőbetegség miatt kezelték, de rosszulléte előtt nem voltak panaszai. A sürgősségin a várakozás alatt folyamatosan romlott az állapota, lányai elmondása szerint 5 órát vártak, mire bejutott vizsgálatra, ekkor derült ki, hogy sürgős szívműtétre lett volna szüksége. Mire megvizsgálták a kórház szívsebészeti osztályán, már nem tudtak rajta segíteni. Az orvos nem nyilatkozott, de az RTL Klubnak annyit elmondott, hogy emlékszik a betegre, és szerinte a nő olyan súlyos állapotban volt, hogy nem sok esély volt a megmentésére.

Rajta kívül viszont aznap délelőtt 120 beteget láttak el a sürgősségin, ami szintúgy árulkodó a mostani magyar egészségügyi állapotokról. Mi is megkerestük a kórházat, hosszas huzavona, telefonálgatás után megküldték az igen rövid, titkolózó válaszukat. Arra voltunk kíváncsiak, az ügyeletes orvos mit kíván hozzáfűzni, elmondani az eset kapcsán; hogy mi miatt alakult ki ez a kezelhetetlen nagyságú tömeg; mit fognak tenni azért, hogy a jövőben ilyen ne történhessen meg, valamint azt is megkérdeztük, az orvosigazgató és a főigazgató hogyan kommentálnák az esetet.

Mindössze ennyit kaptunk válaszként:

„A betegjogokra való tekintettel az MH Egészségügyi Központ az Ön által feltett esettel kapcsolatban nem nyújthat információkat. A Honvédkórházban nem folyik belső vizsgálat osztályvezető főorvos ellen. A folyamatban lévő rendőrségi vizsgálat miatt bővebb információkat nem áll módunkban nyilvánosságra hozni!”

Az asszony gyermekei szerint a sürgősségi ügyeletes orvosa hibázott, amiért nem vizsgálta meg azonnal a nőt. A család szerint mulasztás történt, ezért feljelentést tettek.