Ön meglátogatná Orbán Viktort? Lehet, hogy most senki nem vigyáz rá

Ön meglátogatná Orbán Viktort? Lehet, hogy most senki nem vigyáz rá
Fotó: 12.kerulet.ittlakunk.hu

Úgy tűnik, a Terrorelhárítási Központ (TEK) védelem nélkül hagyta a nagyvezér Cinege úti házát. Ugyanakkor mérget azért ne vegyünk erre.

A TEK még 2013-ban zárta le Orbán Viktor házának környékét ideiglenesen, amit aztán Hajdu János vezérőrnagy rendre meghosszabbított a „szükséges” ideig. Január elsején a 24.hu vette észre, hogy a 2017. december 31. éjfélig szóló személy- és létesítménybiztonsági intézkedés újabb meghosszabbításának nincs nyoma a Terrorelhárítási Központ honlapján.

Korábban a lezárást a főigazgató mindig azzal indokolta, hogy a területen védett személyek tartózkodásával, közlekedésével kell számolni. Ilyen esetben az érintett útvonalat, közterületet – ha szükséges – bármikor lezárhatják, a forgalmat korlátozhatják és megtilthatják azt is, hogy az érintett területre valaki belépjen, vagy onnan távozzon – írja a portál.

Ha valaki esetleg szeretné meglátogatni közkedvelt miniszterelnökét, azért gondoljon arra, hogy egy rettegő diktátor háza valószínűleg nem marad védelem nélkül. Inkább arról lehet szó, hogy az adóforintjainkból fenntartott speciális "őrző-védő" szervezet csak „elfelejtett” beszámolni arról, miképp ténykednek tovább az Orbán-villánál.