Vigyázó szemetek Sztambulra vessétek! - Erdogan szerint Törökországban tombol a sajtószabadság

Erdogannak és Orbánnak hasonlóak a tünetei. Orbán szerint Magyarország jogállam, Erdogan szerint Törökország szabad ország. Az újságírók napján Erdogan arról beszélt, hogy Törökország élen jár a sajtószabadságban, ehhez képest 165 újságíró raboskodik a török börtönökben.

Erdogan számára a 2016-os, feltehetően a török titkosszolgálatok által erősen megtámogatott, sőt talán egyenesen általuk megszervezett puccs teremtette meg az ellenzékkel, illetve az ellenzéki sajtóval, újságírókkal történő leszámolás lehetőségét. A különböző koholt vádakkal vagy éppen mindenféle vádemelés nélkül fogva tartott újságírók helyzete egyelőre kilátástalan. Ugyanis Erdogan már megteremtette azt az illiberális államot, amelyről Orbán feltehetően még csak álmodik. Jogállamiság és a szabadságjogok tiszteletben tartása tekintetében Törökország egyre rosszabb helyen áll. Jól szemlélteti Erdogan hatalmi politikáját, hogy még Deniz Yücelt, a Die Welt nevű német lap újságíróját is letartóztatták és bár azóta is előzetesben tartják, még mindig nem történt meg ellene a vádemelés. Mindeközben persze Yücelt az Erdogan-médiában német ügynöknek titulálják.

A magyar emberek számára ismerősek ezek az 50-es évek Magyarországát idéző történések. Orbánt azért kell megállítani, hogy megmentsük a hazánkat ettől a rémálomtól.

Nézzék csak, olyan mintha lenne közöttük valami titkos románc, pedig ez csak egy egyszerű sorsközösség két despota között: