Hoppácska: Orbán vejének érdekeltségeit vizsgálta az Európai Csalás Elleni Hivatal, és visszaéléseket találtak

A nemzet vejének, a saját lábán álló Tiborcz Istvánnak valószínűleg szét kell törnie a napokban az egyik több száz milliós malacperselyét, ugyanis az Európai Csalás Elleni Hivatal, az OLAF azt találta, hogy az akkor még Tiborcz tulajdonában (is) lévő Elios Zrt. által elnyert 35 közbeszerzés odaítélésénél súlyos szabálytalanságok történhettek.

S.CS.-vadász2.

Emlékezhetünk, az Elios Zrt. volt az a vállalat, amely több vidéki városban is korszerűsíthette a közvilágítást, ami nagyjából olyan jól sikerült nekik, mintha az utcai világítótestekbe zseblámpába való laposelemeket helyeztek volna el.

Az OLAF a cég 2011 és 2015 közötti gazdálkodását vizsgálta, melynek során még összeférhetetlenségekre is bukkantak, ugyanis az onkormányzatok közvilágítási projektjeit egy olyan cég állította össze, melynek egyik tulajdonosa, Hamar Endre az Eliosnak is tulajdonosa volt.

Az OLAF az Európai Bizottsághoz fordult, s javasolták a testületnek, hogy kérjék vissza az Eliostól az Uniótól felvett 40 millió eurós támogatást, illetve felveszik a kapcsolatot a magyar kormánnyal is, aztán döntenek a továbbiakról.

Itthon persze a rendőrség egy év után érdemi megállapítások nélkül lezárta az Elios elleni nyomozást.

(HírTV nyomán)