Az Atya, a Fidesz és a Szentlélek nevében? Orbán mellett kampányolt a plébános – Videó

A hódmezővásárhelyi időközi polgármester-választást igyekezett befolyásolni Németh László.

A plébános a mise végén közölte a hívőkkel:

Az egyháznak sosem volt még olyan jó dolga, mint az Orbán-kormányok alatt, majd arra kérte a templomban lévőket, hogy lelkiismeretük szerint ne a független jelöltet támogassák a választáson – írta az Index.

A megdöbbentő beszéd a hírek szerint óriási felháborodást keltett a hívők körében.

A vasárnapi misén egyébként nem teljesen váratlanul következett be a furcsa esemény: a plébános ugyanis már két nappal ezelőtt közölte, hogy ő bizony véleményt fog alkotni a február végi, időközi polgármester-választásról, mivel a független jelölt - aki mögé egyébként a teljes ellenzék beállt -, Márki-Zay Péter egy korábbi interjúban az országban uralkodó diktatórikus viszonyokról beszélt.

A misét egyébként nem is Németh tartotta, ez sem akadályozta meg azonban abban, hogy a közel egy órás istentisztelet végén a hívek elé álljon, majd nagyon durván kampányoljon a Fidesz és a pocakos zsarnok mellett. A jelenlévőket pedig arra biztatta, hogy ne szavazzanak Márki-Zay Péterre.

Beszéde közben sokan a fejüket csóválták, többen pedig el is hagyták a templomot.

Röviden: undorító, gusztustalan. Németh Lászlónak lehet, hogy majd csak a főnöke előtt kell elszámolnia - és itt most nem Orbán Viktorra gondolok - , az általa védett zsarnok és simlis bandája viszont néhány hónap múlva előttünk, választók előtt fog felelni. Ámen.