Tovább hazudik a kormány az elmúlt 3 évben befogadott 2300 migránsról

A Fidesz képtelen választ adni arra, miért hazudtak 3 éven keresztül az embereknek, miért költöttek el több tíz milliárd adófizetői forintot hazug propagandára, illetve miért telepítettek be titokban eddig 2300 migránst.

Sajtótájékoztatót tartott Kovács Zoltán és Pintér Sándor, aminek keretei között bejelentették, hogy egy három törvényből álló „Stop Soros” csomagot készítettek, valamint, hogy bevezetik az „idegenrendészeti távoltartást”, amellyel akár ki is tilthatnak egy magyar állampolgárt a schengeni határ 8 kilométeres övezetéből. A 2300 bevándorlóról, akiket az utóbbi 3 évben titokban befogadtak, nem nagyon akartak nyilatkozni, inkább mindketten hallgattak.

Pintér kérdésre azt mondta, minden benyújtott menedékkérelmet vizsgálatnak vetnek alá és a Genfi Egyezménynek megfelelően, a menedékre jogosultakról az állam gondoskodik. Hogy pontosan hol vannak ezek az emberek, bár tudja, de azt Pintér Sándor nem árulhatja el, még a szomszédos országok sem tudhatnak erről (hát, még a befogadó ország állampolgárai), ez a szabály. Arról is kérdezték a belügyminisztert, hogy miért fogadtak be olyan embereket, akik más országokon keresztül érkeztek, hiszen korábban azért gazdasági bevándorlóztak le mindenkit, mert azok Magyarországig számos biztonságos országon keresztül haladtak.

„Aki menekült, vagy oltalmazotti kérvényt nyújt be Magyarországon, a Genfi Egyezmény alapján bíráljuk el, függetlenül attól, hogy más országon keresztül érkezett, vagy nem más országon keresztül érkezett. A más országon keresztül való érkezés, az a migránskérdés. Azt teljesen másképpen kezeljük, aki esetleg kalandor, aki nem jogosult a Genfi Egyezmény szerint a menekültügyi státuszra, aki valamilyen módon eljött a hazájából, és nem menekültként szerepel” – válaszolta erre Pintér.

A Jobbik szerint bebizonyosodott, hogy a kormány lebukott és belezavarodott a hazugságaiba. A párt azt mondta, Orbánnak személyesen kell majd ezeket az égető kérdéseket megválaszolnia a magyar állampolgároknak az Országgyűlés rendkívüli ülésén. ​