Napi Fidesz-vicc: csak fizetniük kell az illegális migrációt támogató szervezeteknek és folytathatják, amit csinálnak

Lázár János a legutóbbi Kormányinfón gyakorlatilag ezt ismerte el, amikor a „Stop, Soros!” néven beharangozott törvénycsomagról volt szó. Az Altusz Kristóf, külügyi helyettes államtitkár nyilatkozata miatt kirobbant botrányra a kabinet törvénytervezetekkel válaszolt.

Nyilvántartásba vennék az illegális migrációt szervező és támogató civil szervezeteket, illetve magánszemélyeket. De azt is elmondták, hogy bár nagyon fókuszba kerülnek ezek a szervezetek, az illegális migráció nem állítja meg a kormányt. A kancelláriaminiszter a kormányinfón elismerte, hogy ha regisztrálnak és megfizetik a kirótt illetéket, folytathatják a tevékenységüket.

„Nem lehet egy civil szervezetnek megtiltani azt a tevékenységet, amire létrejön. Szabályozni lehet. Azzal kezdtem a mondandómat, hogy tegnap áttekintette a bevándorlással kapcsolatos helyzetet a kormány, és arra jutott, hogy a bevándorlás szervező különböző összejöveteleket, szervezeteket, transzparensebbé, átláthatóbbá kell tenni, hogy mindenki pontosan tudja, hogy mit csinálnak, miből végzik ezt a tevékenységet, hogy ez ellenőrizhető és elszámoltatható legyen” - mondta el Lázár János.

A menekülteket is segítő Amnesty International magyarországi vezetője egyébként egy szimpla gumicsontnak tartja a kormány törvénytervezet-csomagját. Iván Júlia a Hír TV-nek azt nyilatkozta: a csomag több pontja is teljesen értelmezhetetlen, ezért több civil szervezettel együtt közös fellépésre készülnek.

Egyértelmű, hogy ismét annyiról van szó, hogy a kormány még egy bevételi forrást akar magának kreálni, hogy még több pénz legyen ellopható, a valós jövője Magyarországnak egyáltalán nem számít, nem törődnek vele, csak a saját zsebük kitömésével.