A hitgyülis Németh Sándor úgy benyalt Orbánéknak, hogy Semjén Zsolt sírva könyöröghet a receptért

Durva zavar az erőben: a fideszes Pesti Srácok interjújában bizonygatja Németh Sándor, hogy az ATV nem fideszes, de a Hit Gyülekezete azért azt kéri a hívőktől, hogy szavazzanak a Fideszre. Emellett – a köpönyegforgatás, mélységes szervilizmus és simlis dörgölődzés magyar virágkorában – megtudtuk tőle, hogy bár annak idején SZDSZ-alapítóként tevékenyen kivették a részüket a posztkommunista világ továbbviteléből, valójában nekik jobboldali, konzervatív szövetségesek kellettek volna. Hűha.

Annyi elmehasadás, szervilizmus és seggnyalás szorult abba az interjúba, amit a Pesti Srácoknak adott Németh Sándor, a Hit Gyülekezete vezető lelkésze, az ATV tulajdonosa, hogy egyrészt nehezen hisszük el, hogy ez tényleg megjelent, másrészt, hogy ennyi ideológia fordulatot elbírtak a webhelyet biztosító szerverek. A durva köpönyegforgatáson nem átesett emberi elme számára ugyanis rendkívül nehéz lekövetni a Németh Sándor-i logikát, és azt, hogy mi minden esik pillanatok leforgása alatt áldozatul a Fideszhez való erőteljes dörgölődzésnek. Fogalmazhatnánk úgy is, hogy a „hitgyüli” saját pártállami örökségének emlékéből nagyon rövid bekezdések alatt lett jobboldali-keresztény-konzervatív fordulat.

Facebook/Németh Sándor

Régóta nincsenek kétségeink, merre húz Sanyiék szíve, de azért ilyen sebészi pontossággal fazonírozott habonyi kommunikációs know-how-t talán a TV2 sem produkálhatott volna.

(Apropó Habony és TV2: ugye emlékszünk, mikor 2016 decemberében az ATV-t birtokló Németh Sándor meghitten vacsorázott Habony Árpáddal és Andy Vajnával a budapesti Nobu étteremben? Ennek tudatában sokak számára világossá válhatnak a vezető lelkész buksijában zajló folyamatok.)

Idézzünk néhány mondatot az emberi lelkek elszánt idegenvezetőjétől:

„Dániel könyvének szörny-birodalmát idézné, ha a Jobbik és a baloldal degenerált, hibrid násza alakíthatna kormányt Magyarországon.”

„A soron következő választásra nézve pedig majd megfogalmazzuk azokat a szempontokat, amelyekkel segíteni akarunk a hívőknek a helyes döntésben, hogy messzemenőkig vegyék figyelembe, melyik politikai programok segítik a kereszténység fennmaradását, megújulását; mit mondanak a nemzeti önrendelkezésről, a házasságról, a muszlim migrációról és a betelepítésről, a drogliberalizációról, az EU jövőjéről. Napjainkban ezek a témák foglalkoztatják a Hit Gyülekezete tagjait. Kötelességünknek tartjuk, hogy ezekben irányt mutassunk.”

Ha bárkiben mindemellett még mindig felmerülne a kérdés, hogy kire kell szavazni áprilisban, annak segítünk megfejteni Sándor bonyolultan kódolt szavait: a Fideszre.

Ez már csak azért is egyértelmű, mert…- használjuk itt inkább a vezető lelkész szavait:

„A Hit Gyülekezetét háromszor ismerték el egyháznak, 1989-ben, egy évvel később, majd valójában 2011-ben. A kétharmados felhatalmazással bíró Fidesz-kormány javaslatára a gyülekezet is megőrizhette egyházi státuszát. Ez nem valamiféle titkos paktum eredménye, ilyen ugyanis nem született, hanem abból az egyszerű tényből következik, hogy a Hit Gyülekezete egy valódi egyház, sok tízezres tagsággal, valódi hitélettel. Tehát józan realitáson alapuló döntésről beszélhetünk. A Hit Gyülekezete társadalmi beágyazottsága és hatása a közgondolkodásra olyan mélységű, hogy indokolt kiegyensúlyozott viszonyt ápolni a kormányzattal.”

Bár az állami pénzzel durván kitömött kormánymédia naponta produkál sajtótörténeti kuriózumokat, ez az interjú most kiemelkedik mind közül. Érdemes elolvasni. De tényleg.

Ha van jelenség, ami rémisztőbb az elmebajnál, az a közpénz iránti vágyon alapuló mélységes szervilizmus, aminek oltárra emelése közben Huth Gergely és Németh Sándor ezúttal olyan tökéletes elegyet alkottak, mint Kurt és Courtney.

És hogy azért ne spoilerezzünk annyit, álljon már csak egyetlen mondat itt, mely a szocialista kormányok egyik legelvtelenebb kiszolgálójának (igen, Németh Sándornak) száját hagyta el immár a Fidesz ideológiamentes kegyeinek keresése érdekében:

„Az MSZMP klientúrájának gazdasági hatalomátmentése, az ügynökkérdés tisztázatlansága, az igazságtétel elmaradása és a posztkommunista társadalom túlságosan sokáig tartó fennmaradása bennem is kétségeket ébresztett.”

Srácok, ez most tényleg komoly??? :D :D :D