A kormánymédia szerint az ellenzéki sajtó álhírekkel igyekszik lejáratni a Fideszt migrációügyben, de Orbán megmagyarázza majd a Parlamentben

Elég különös, hogy a kormánysajtó az elmúlt napokban a korábbi háborús retorika helyett próbál szelídebb hangot megütni, és az ellenzéki orgánumokban megjelenő valamennyi, számukra kínos információt álhírként definiál.

Az érvrendszerük mindössze abban merül ki, hogy Orbánék semmit nem titkoltak el korábban a befogadott menekültek hazánkban tartózkodásával kapcsolatban, hisz minden adat fent van a kormányzati portálokon. Ez tényszerűen igaz, de az elmúlt három esztendőben sem Németh Szilárdtól, sem Halász Jánostól, sem a szóvivőktől nem hallottunk a Genfi Egyezményben foglaltakról, a kedves oltalmazottakról és egyéb különbségtételről. Csak „invázió”, „megszállás”, „hordák” képezték a Fidesz-propaganda vezérszavait.

Az ellenzéki pártok értelemszerűen megelégelték a kettős beszédet és a folyamatos mismásolást, így elérték, hogy jövő kedden, január 30-án összeüljön a parlament, az ülésen pedig a Fidesznek számot kell adnia az elmúlt évek uszításáról, s a gyűlöletpropagandára elköltött közpénzekről.

A kormánypárt korábban jelezte, hogy nem vesznek részt a Jobbik által kezdeményezett ülésen, ám a Magyar Idők mai számából kiderül, Orbán Viktor ott lesz kedden az Országgyűlésben. Ha ő ott lesz, nyilván ott lesznek körülötte a tapsolói is, hisz kell a támogatás a „boldog karácsonyt” színvonalú könnyedséghez, amellyel visszavág majd kritikusainak.