Mészárosék a Velencei-tónál is visznek mindent

A felcsúti polgármester gyerekeinek cége, a Fejér-B.Á.L. Zrt. és konzorciumi partnere nettó 1,2 milliárd forintért építheti fel a Testnevelési Egyetem új központját a Velencei-tó partján, a volt Népi Ellenőrzési Bizottság, illetve az Állami Számvevőszék volt oktatási központjánál.

Beruházásba kezd Velencén az Állami Számvevőszék egykori, nyolc éve használaton kívüli oktatási központjában a Testnevelési Egyetem. A közbeszerzést még ebben a hónapban kiírják – jelentette be a képviselő-testület tavaly augusztusi, rendkívüli ülésén Genzwein Ferenc, az egyetem kancellárja.

Az ülés eredetileg azért volt „rendkívüli”, mert a képviselőknek viharos gyorsasággal módosítaniuk kellett a „településrendezési eszközeit”, köztük a helyi építési szabályzatot, de azért is „rendkívüli’” volt, mert velenceiek népes csoportja előtte és az „aktus” közben is élénken tiltakozott. Főleg azért, mert az L. Simon László és a Mészáros-féle érdekcsoport nyomására kierőltetett döntés eredményeként magas lakóépületek, lakóparkok épülhetnek a legfrekventáltabb helyeken, korábban védett területeken.

A viharos ülésen szinte elsiklottak az emberek az egyetemi bejelentés mellett, most azonban kiugrott a majom a zsákból. A közbeszerzési hatóság adatbázisában szereplő dokumentumok szerint a Mészáros gyerekek cége a Magyar Építő Zrt.-vel közös konzorciumban indult a tenderen. A másik jelentkező a Laterex Építő Zrt. és az ÉPKAR Zrt. társulása volt, de ők drágább árat is adtak és a súlyozott pontokkal a bírálók alaposan le is húzták őket. Összehasonlításul: a „vesztesek” 7922.07, Mészárosék kereken 10 ezer pontot kaptak. Annak ellenére történt ez így, hogy a felcsúti táltosok szinte minden munkára alvállalkozókat kívánnak igénybe venni. Közülük az elbíráláskor kettő volt ismert. Az egyik egy miskolci egyéni vállalkozó, a másik pedig a Mészáros gyermekek cége, a FEJÉR-B.Á.L. által tavaly márciusban létrehozott, Felcsút, Fő utca 221. alatt székelő FEJÉR Tervező és Mérnökiroda Kft.