Orbán ügynök volt

Sokan pletykálnak arról, hogy a rendszerváltoztatás előtt Orbánt állítólag beszervezték a seregben, befújta a bajtársait és jelentett róluk. E cikk azonban nem a Fidesz elnökének ezen életszakaszán történtek találgatásait szeretné erősíteni vagy cáfolni. Ameddig nincsenek kézzelfogható bizonyítékok vagy hiteles tanúvallomások, addig ez a dolog csak - egy egyébként hihető - pletyka marad. Mi inkább azzal foglalkoznánk, amivel éppen a Fidesz rágalmazza nap mint nap az ellenzéki vezetőket, miszerint Soros-ügynökök. Pedig, ha valaki Soros-ügynök volt ebben az országban, az éppen Orbán.

NotMy_Orb02_HU

Tény, hogy Jobbik képviselői már akkor fizikai határzár, illetve kerítés felállításáról beszéltek, amikor a fideszesek még csak álmaikban (vagy akkor sem) tervezgették, hogyan fordulnak majd szembe egykori mentorukkal, Soros Györggyel. Az ilyen pálfordulások állítólag mindig Kövér László fejéből pattannak ki, feltételezhetően most is így történhetett. De azért azt senki sem gondolta volna, hogy csak és kizárólag hazugságra és álhírekre fogja építeni a Fidesz a 2018-as választási kampányát. Pedig de. Ez történik.

Az alaphazugság az volt, hogy migránsok milliói akarnak hazánkba jönni. A valóság ezzel szemben az, hogy szinte senki nem akar itt maradni, mi csak tranzitország vagyunk. Átvonulnának rajtunk a gazdag Nyugat felé és elfelejtenének bennünket, mint egy rossz álmot. Hogy miért nem hozzánk akarnak jönni? Azért, mert ez olyan, mintha egy miskolci család elindulna a Balatonhoz nyaralni, majd megállna Csajágon, mondván, tulajdonképpen itt is frankó lesz a vakáció. Senki nem akar több ezer kilométer megtétele után megállni néhány száz kilométerrel a cél, a gazdag „újvilág” előtt. A mi magyar fiataljaink is éppen azokba az országokba menekülnek Orbán és a nincstelenség elől, ahova a migránsok igyekeznek, persze azzal a lényeges különbséggel, hogy a mi honfitársaink jellemzően keresztény európaiak.

A második hazugság a Soros-terv, ami az előző állítás kétségei miatt született. A Fidesz teoretikusai bebiztosították magukat, hiszen feltételezték, hogy egy idő után a számok azt mutatják majd, amit fentebb leírtunk, vagyis, hogy a kutya sem szeretne itt maradni. Ezért Orbán „agytrösztjei”, a majomarcú GFG-hez meg a pislogó Habonyhoz hasonló hazugsággyárak kitalálták, hogy nem is azért jönnek majd a migránsok, mert a csóró Magyarországra akarnak költözni, hanem azért:

  • mert egy, a világot irányító,
  • egykori személyes tragédiája és menekülése miatt a magyarok ellen bosszút forraló,
  • Soros György nevű
  • tengerentúli milliárdosnak az a célja, hogy teleszórja migránsokkal az országunkat.

A bibi csak ott van, hogy Soros György „csecsein” éppen a Fidesz nevelkedett, sőt maga Orbán Viktor volt az egyik legnagyobb tisztelője és kiszolgálója, magyarországi helytartója a magyar származású milliárdosnak. Orbán, sok fideszessel együtt Soros pénzén tanult külföldi egyetemen, és akkoriban állítólag úgy hajtotta végre Soros Magyarországgal kapcsolatos kéréseit, mintha azt egy feltörekvő katona hadparancsba kapta volna. Orbán - akkor még liberálisként (!) - megfogadta Soros György tanácsait, sőt állítólag fontosabb ügyekben is hallgatott rá. Vagyis, ha a Fidesz mai vádjait vesszük alapul, akkor bizony, ha valaki Soros-ügynök volt ebben az országban, akkor az nem más, mint maga Orbán.

Orbán tehát ügynök volt, Soros György magyarországi ügynöke. Azóta persze - a hatalomért mindent és mindenkit félredobva - elvtelen renegát lett, aki saját egykori patrónusát is szembeköpi.

A harmadik orbitális hazugság pedig, amire Orbán épít, hogy az ellenzék le akarja bontani a kerítést. Orbán ezen hazugságát már minden jelentősebb ellenzéki párt cáfolta, sőt a kerítés ötlete éppen a legnagyobb ellenzéki frakció, a Jobbik ötlete volt, sőt Vona Gábor éppen annak meghosszabbításáról beszélt pártja évadnyitó rendezvényén.

De persze lesznek még itt olyan hazugságok, hogy azokhoz képest Hári János meséje egy, a nyers valóságot bemutató dokumentumfilm werkfilmje. Szóval, jó „szórakozást” mindenkinek! Azért írtam idézőjelbe a szórakozás szót, mert valahol mégiscsak a világ legszomorúbb dolga, hogy ilyen gusztustalan hazugságokról, "szájensz fiksönről" szól a kampány 2018-ban Magyarországon, és nem arról, hogyan lehet a gyermekeinknek és a szüleinknek jobb élete. Hogy mégis hogyan, mi módon lehetne boldogabb a családunk, a közösségünk, a városunk, a hazánk.