Mi folyik itt, Gyöngyösön? Kiábrándító bohózat, amit az MSZP a hevesi kisvárosban művel

A gyöngyösi polgármester olyan, mint a fehér holló: régi motoros szocialista, de tisztességes és becsületes. Kevés ilyen ember van már az országban, most Molnár Gyuláéknak sikerült őt is kiábrándítani és kikuglizni, valamilyen előre osztozkodós-számolgatós-számítgatós koalíciós játék alkutárgyaként. Gyöngyös az agonizáló, a saját lojális embereit is prédává tevő és megszégyenítő szocialista párt állatorvosi lova.

Fodor Gábor és Hiesz György (Facebook/Fodor Gábor)

Az elmúlt napok gyöngyösi történéseinek leülepedése után azt mondhatjuk, hogy:

  • Adott egy, sokak szerint a Fidesz érdekei szerint működő, megvett baloldali párt,
  • melynek sikerült Tóth Csaba által mentorált karizma nélküli, önbizalom-túltengésben szenvedő, by the way jóllakott óvodásra emlékeztető Karácsony Gergelyt megtenni miniszterelnök-jelöltnek.
  • Mindezt még megfejelni egy egyszemélyes Liberális Párttal, amelyet Fodor Gábor, a magyar közélet egyik legnagyobb túlélője, hivatásos parlamenti képviselő „vezet”.
  • Fodor elmondja, mivel pártja támogatása 1 és 3% között van, ezért nekik jár egy parlamenti mandátum. Azaz neki. 
  • Fodor történetesen gyöngyösi kötődésű, ezért az MSZP hajlandó volt beáldozni a helyi erős emberét, akinek - szocialista elköteleződése ellenére - még támogatottsága is van.
  • Majd visszakoznak és hülyét csinálnak magukból és mindenkiből, aki szereplője ennek a tragikomédiának.

„És akkor csodálkoznak, hogy ha így folytatják, akkor Soros legnagyobb magyar tanítványa, Orbán nevet a végén…” – mondaná az ember, ha nem lenne a napnál is világosabb, hogy ami történik, tényleg csak egy pártnak jó, és ez egyáltalán nem véletlen: a Fidesznek.

Még szerencse, hogy a legnagyobb ellenzéki párt, a Jobbik elnöke is Gyöngyösön méretteti meg magát a parlamenti választásokon. Ez adhat reményt, hogy talán a helyiek nem a korrupt és diktatúrát építő, és a rokonokat pénzzel tömködő Fideszre szavaznak, hanem a XXI. századra.