Orbán a nemzet köztársasági elnökének nevezte, a fideszesek patkánynak

Jóllehet, Göncz Árpád múltjáról, főként 1956 utáni szerepéről, valamint köztársasági elnöki tevékenységéről erősen megoszlanak a vélemények, az azonban egyértelmű, hogy semmi olyan forradalmi kutatás nem látott napvilágot, amely indokolná a Fidesz és persze Orbán pálfordulását.

Van egy kis zavar Orbanisztánban. Egyre jobban bepörögtek a fideszes hívek a különböző orbánista Facebook-oldalakon Bayer Zsóti Göncz Árpádról tett kijelentése után.

„Gyerekek ne legyen, és ha majd kiírják az Árpád helyére, hogy Göncz, oda kell menni és le kell verni” - fogalmazott Orbán feltételezhetően legjobban fizetett bértollnoka azzal kapcsolatban, hogy a BKV a honlapján megjelent közlemény és látványterv alapján Göncz Árpádról nevezte volna át az Árpád úti metrómegállót.

Mint ismeretes a BKV időközben levette a metrófelújítási honlapról a névváltoztatásról szóló közleményt, a látványtervekben azonban még mindig a Göncz Árpád városközpont elnevezés szerepel. Filmjelenetként tudom csak elképzelni, micsoda reszketés, egymásra mutogatás és „bazdmegozás” lehetett a BKV központjában. A különböző fideszes Fb-oldalakon pedig olyan indulatos fröcsögés indult meg Gönczzel szemben, amit csak Soros Györggyel kapcsolatban tapasztalhatunk.

Pedig Orbán Viktor a rendszerváltás utáni első parlamentben még a következőképpen fogalmazott Göncz Árpádról:

„Megfelelő morális tőkével rendelkezik, nem lehet rá azt mondani, hogy a kommunistákat pártfogolja, hiszen mindenki tisztában van 56-os múltjával”

De a „gazda” még 2015-ben is így beszélt Lendván - már a NER kormányfőjeként (!) - az egykori köztársasági elnökről:

„ma adtuk meg neki a végtisztességet, amely őt, mint mindannyiunk elnökét, vagyis a nemzet köztársasági elnökét különösen is megilleti (…) Köszönjük, amit a hazáért és értünk tett.”

Vajon mi történhetett? Ja semmi, csak etetni kell a fideszes trollokat, mert közelednek a választások…

Fotók: MTI