Már a britek is felfigyeltek az Orbánhoz közel álló Tiborcz és Mészáros gyanús gazdagodására

A Guardian címlapon foglalkozik a témával. A cikk írója rámutat arra is, hogy Orbán évek óta Brüsszel és Soros megállításával kampányol, közben pedig a köreiben sokan gazdagodnak meg látványosan uniós forrásokon. Vagyis azokon a pénzeken, amiket a simlis Viktornak ránk kellene költenie.

A lap brüsszeli tudósítója Orbán vejének, Tiborcz Istvánnak az ügyeit is bemutatja, rámutatva arra, hogy az EU csalás elleni hivatala (OLAF) megállapította: számtalan probléma volt a NER királyfi által korábban tulajdonolt és vezetett céggel.

Megemlítik az Orbánhoz közeli egysejtűt, Mészáros Lőrincet is, akin keresztül lassan az egész országot felvásárolják. A „nemzet mészárosának” mesés gazdagodásának forrásaként is az uniós pénzeket említik. De Orbán apjáról, a felcsúti kisvasútról és a stadionról is írnak.

A cikkben Ligeti Miklós, a Transparency International hazai jogi igazgatóját is megszólaltatják, szerinte a fékek és az ellensúlyok rendszere 2010 óta folyamatosan bomlik, ennek részeként a közbeszerzési rendszert is egy politikusokból, oligarchákból álló csoport uralja, pedig egy független intézménynek kéne irányítania.

Magyarként szörnyű azzal szembesülni, hogy hazánkról szinte minden európai országban a korrupcióról, a demokrácia megszűnéséről, a sajtószabadság kinyírásáról, a kivándorlásról, az országban uralkodó lesújtó állapotokról cikkeznek. Orbánék működése már külföldön is kiveri a biztosítékot.

Ezer okunk van rá, hogy április 8-án elzavarjuk ezt a kormányzással évek óta nem foglalkozó, korrupt, simlis bandát!