Ha nem vagy velük, ha nem hódoltál be, ha nem az ő kottájukból játszol, akkor ellenség vagy, nem lehetsz ellenfél

Nincs fairplay, nincsenek mindenkire egyformán érvényes szabályok. Nincs sportszerűség, tisztesség, becsület. Nincs szabad gondolkodás, vita, párbeszéd, közös megegyezés, érvek és ellenérvek, józan mérlegelés. Ha nem vagy velük, ha nem hódoltál be, ha nem az ő kottájukból játszol, akkor ellenség vagy, nem lehetsz ellenfél.

Nincs szabad verseny, csak előre eldöntött ügyek, csókosok és vesztesek. Ők és az ellenségük, a haza megmentői és a hazaárulók, a haza védelmezői és a nemzetbiztonsági kockázatok: a két szélső végletig leegyszerűsített világban nincs, nem lehetnek valódi versenytársak, ellenfelek, csak az elnyomva, elhallgattatva, eltiporva hatalma lassan kifulladó erejébe kapaszkodó önkényesek és a szembenállók. A keresztény értékeket lejárató, a keresztény emberek jóhiszeműségét kihasználó, romlottságukban moralizáló, saját hazugságaikba belefulladó, az uram-bátyám Magyarországának régi, rossz szokásait visszahozó, a kritikai gondolkodást elfojtó hatalom világában élünk.

Ellenséget látni Európában, az országban, a városban, a faluban, az utcán, a munkahelyen, az iskolában, és legvégül már a családban is, ahol generációk nagy csatáját kell megvívni, akarva, akaratlanul. Mert nem lehetsz igazi ellenfél, mert nincs rá esélyed, csak egy megfigyeltetni való, a végső pusztulást elhozó, megátalkodott Soros-bérenc vagy gyurcsányista a neved, akit a saját hazájában ellenségnek neveznek.  

(A cikk első változata 2018. 02. 17-én jelent meg.)