A fideszes belharcok elhozhatják a várva várt kormányváltást

Belháború van ugyanis a Fideszen belül Tiborcz István Elios-botránya miatt, aminek első áldozata Lázár János, Miniszterelnökséget vezető miniszter lehet. Ezek a belharcok pedig nagyon jól jöhetnek az ország nagy részének, ugyanis elhozhatják a várva várt kormányváltást, így Magyarország 70 százaléka fellélegezhet.

A Tiborcz Istvánnal, Orbán vejével kapcsolatos Elios-ügy miatt a Fidesz-média először kétségbeesetten próbálta Simicska Lajosra kenni a balhét, aki korábban a Közgép révén közvetett tulajdonosa volt a cégnek, de mára már egész egyértelművé vált, hogy az ügy egy az egyben Tiborcz köréhez köthető, így a propagandamédiumok elengedni látszanak a témát, nehogy még mélyebbre ássák a gödröt.

Alfahír értesülései szerint Lázár fideszes körökben egyre többször arról beszél, hogy jelen állás szerint ő lehetne az áldozata a közvélemény előtt az egész balhénak. Vagyis őt akarja valószínűleg a Fidesz beáldozni. Ez pedig összecseng azzal, amit Lázár már régebben is mondott: azaz, hogy már nem akar a kormány munkájában részt venni.

A kancelláriaminiszter nemrég egy kormányinfón nyíltan betámadta Szabó Zsolt fideszes államtitkárt, mikor a hatvani ügyben Horváth Richárd mellé állt, valamint a Prosti Srácok főszerkesztője, Huth Gergely is elég negatívan beszélt Lázárról az ATV-ben, mikor azt állította, ő szeretné Tiborczot az Elios-botrányba tudatosan belekeverni. Ezeknek a belharcoknak pedig nagyon fontos szerepük lehet a kormányváltásban. Megtörni látszik ugyanis a Fidesz eddigi legnagyobb aduásza: a szekta-szerű, vértestvéri összetartás, ami az egész Nemzeti Együttműködés Rendszerét lélegezteti és táplálja. Így a kormányváltás áprilisban egyre és egyre biztosabbra vehetőnek látszik.