Durván kiosztották Orbánt: Már a luxemburgi külügyminiszter szerint is diktátorhoz illő a magyar kormányfő hozzáállása

Ezt Jean Asselborn, luxemburgi külügyminiszter mondta az egyik német lapnak, a Der Tagesspielnek Orbán vasárnapi évértékelő beszédével összefüggésben. A külügyminiszter szerint helytelen, amit Orbán Viktor művel a civil szervezetekkel. Emellett úgy látja, Orbánék politikájukkal gyakorlatilag az Uniós tagsággal játszadoznak.

A Der Tagesspiel hétfőn közölt egy beszélgetést Jean Asselborn luxemburgi külügyminiszterrel, aki úgy látja, Orbánék kizárólag a saját hatalmukat védik és az egész "hozzáállás inkább illik egy diktátorhoz, akinek fontosabb hatalma megtartása, mint bármiféle politikai-erkölcsi tartás".

Asselborn egyébként igen hiteles az Európai Unióban, ugyanis ő a legrégebb óta hivatalban lévő külügyminiszter. Amit pedig mond, az igen összecseng azzal, amit mi, itthon érzünk Orbánék politikájából. Asselborn szerint az Európai Uniónak aktiválnia kell a szavazati jog felfüggesztésével járó eljárást, és az ENSZ emberi jogi főbiztosának haladéktalanul jelentést kellene tennie arról, mi is folyik Magyarországon. A külügyminiszter szerint Magyarország rohamtempóban alakul át egy diktatórikus, emberi méltósági iránytűjét elvesztett országgá.

Elmondta továbbá, a muzulmán vallás demagóg, teljesen lebutított, leegyszerűsített és folyamatos becsmérlése ellenkezik az Európai Unió vallásszabadságot kitűző iránymutatásával. A külügyminiszter arra is reagált, hogy a politikusaink szerint a "Soros-tervet" akarja végrehajtani: soha nem találkozott még Sorossal és azt sem tudja mi az a "Soros-terv". Hozzátette, hogy Luxemburgban a 600 ezer ember mellé 800 menekültet fogadtak be, Magyarországon ezzel szemben 10 millió emberre csak 1500 embert írt elő a kvóta, amit egyébként Magyarország is elfogadott. Nem esett szó a 2300, nagyrészt bűnöző tömegről, akiket Orbánék titokban fogadtak be.

Asselborn egyébként úgy látja, nagyon veszélyes úton halad az ország, hiszen mikor beléptünk az Unióba, még mindannyian egyetértettünk annak célkitűzéseivel, eszméivel, ami mára felbomlani látszik az Orbán-féle, demagóg, populisták miatt.