Márki-Zay esküt tett, Lázár János lecsúszott a lejtőn - Videó

Dacára annak, hogy Lázár eddig a hódmezővásárhelyi közélet aktív szereplője volt, nem vett részt Márki-Zay Péter polgármesteri eskütételén. Persze a Fidesz történelmi veresége után teljesen érthető, hogy az Orbántól már megszokott menekülést választotta.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter inkább szánkózni ment, erről tanúskodik az alábbi videó, amit a Facebookra töltött fel:

                            Forrás: Facebook/ Lázár János hivatalos oldala

Ez volt egyébként az első posztja, hiszen csak tegnap regisztrált a közösségi oldalra.

Márki-Zay Péter pedig letette esküjét, majd átvette megbízólevelét a városháza zsúfolásig megtelt dísztermében. Békejobbot nyújtott azoknak is, akik ellene kampányoltak, azt ígérte, hogy minden hódmezővásárhelyit képviselni fog.

Elnézést kért a Lázár által korábban leszólt közmunkásoktól, hogy még február végén sem tudhatták, lesz-e munkájuk március elején, majd bejelentette, hogy a korábbi szokásokkal ellentétben alaptétel lesz a nyilvánosság, ezért a közgyűlés üléseit követni lehet majd a televízióban is.

Lehetséges, hogy Lázár a természetben csúszkálgatott, az viszont biztos, hogy aznap nem ő, hanem a díszteremben egy új korszak kezdetét jelző rendezvényen résztvevők érezhették magukat szabadabban.