Ön szerint miért kerülte el Orbán Viktor eddig még mindig eredményesen a nemzetbiztonsági átvilágítást? Szavazzon!

Vajon miért kerüli Orbán Viktor ennyire feltűnően a nemzetbiztonsági átvilágításokat? Vajon miért mindig úgy történt, hogy neki soha egyetlen tisztségéhez nem volt előírás ez a típusú alkalmassági vizsgálat? Ön szerint normális dolog az, hogy egy ország miniszterelnökének nem kell átesnie nemzetbiztonsági ellenőrzésen? Mert szerintünk nem.

Orbán Viktor az egyetlen miniszterelnök, aki nem esett át semmilyen nemzetbiztonsági átvilágításon, ugyanis a többi kormányfő mind viselt olyan tisztséget, amely miatt el kellett végezni az ellenőrzésüket. Bármilyen furcsa jogi és logikai nonszensz is, a miniszterelnököt nem kell ellenőrizni.

Mint az ismeretes, a nemzetbiztonsági bizottság fideszes többsége leszavazta Demeter Márta országgyűlési képviselő törvénymódosítási javaslatát, amely a mindenkori miniszterelnökök, államfők átvilágítását rendelné el. Az ellenzéki képviselőnő célja Orbán Viktor átvilágítása lett volna.

A Jobbik pedig a kormánytagok három pillérből álló, D-típusú átvilágítását szeretné. Vona Gábor az eddiginél szigorúbb nemzetbiztonsági átvilágítást, a családtagokra és a szűkebb környezetre kiterjesztett pénzügyi-vagyoni vizsgálatot és elmeorvosi vizsgálatot is előírna a kormány tagjainak, éppen azért, hogy a kormányt semmilyen irányból ne lehessen zsarolni.

Ön szerint mi lehet az a titok, ami miatt Orbán kerüli a nemzetbiztonsági átvilágítást?
Fiatalon beszervezték és jelentéseket készített katonatársairól.
Eltitkolt, külföldi bankszámlái miatt.
A korrupciós bűncselekményekben történő érintettsége miatt.
Szerintem az itt felsoroltak mind igazak lehetnek.
Orbán egyszerűen csak nem szereti az átvilágításokat .