Valami nagyon rossz dolog történt. Rémlik már. Vesztettünk! - Április 9-én így ébred a "vezér"

Április 9. – a „vezér” felébred. Lüktető, hasogató fejfájással ébredtem. Homályos, ködös a tegnap este emléke. Vesztettünk, basszus. Nagyot buktunk.

Pedig Lőrke, Árpi meg Andy nagyon tolták a propagandát, ahogy megbeszéltük. Soros, migráns, Brüsszel, Vona, minden megvolt. Nem sajnáltuk a pénzt, ömlött az EU-ból. Úgy tűnt, hogy jobban megy a dolog, mint anno Wermerrel meg Simicskával. Aztán tessék! Ezeknek semmi se jó? Az Erzsébet-utalvány, a krumpli meg a gázárcsökkenés már nem is elég?

Egyéniben meg listán is sokat buktunk. Nem ezt mérte a Századvég. Azokat is kirúgom a francba! Tönkreteszem mindet! Mi a franc? Hogy történt ez?

Fel kell hívnom a Tónit meg a Janit. Ja, meg a Balázst is, a kommunikáció miatt. De mit mondjunk? Mit lehet ilyenkor mondani? Mit mondtam 2002-ben? Megint azt kéne ellőni. De ki emlékszik már arra? Nem úgy tűnt, hogy még egyszer megtörténhet! Egyfordulós választás. Ki a francnak jutott ez eszébe?

A lányom meg az István, őket kéne előbb hívni. Melyik országokkal nincs is kiadatási egyezményünk? Thaiföld, Belize? Áh, az már Marcsinak se jött be. Fülöp-szigetek, Dominika, vagy Brazília, ez jó lesz. Csomagolni, indulni, gyorsan. Nincs más esély. A lámpák. A lámpákkal baj van, sok pénz, nagyon sok. Menniük kell.

Lőrke. Szólni kell neki is, hogy kelleni fog a pénz. Sok pénz. Meg a repülő. A repülő is kelleni fog. Naná. Horvátország. Oda kéne menni, jó az a kis házikó átmenetileg.

Ezek ki akarnak hallgatni, le akarnak csukni. Hát mire fel? Én mindent megtettem. Túl sokat is. Tönkre kellett volna tennem mindenkit a francba! Hát nem volt elég, amit adtam? Nem volt elég, amit tettem? Mocskok. Pedig lezüllesztettük az egészségügyet meg az oktatást, hogy betegek és ostobák legyenek. Az a biztos. De még mindig lázadoznak...

Anikó. Hová tűnt Anikó? Megint akkor nincs itt, amikor kéne. Hol a francban van Anikó? Csomagolni kell. Hol vannak a bőröndök? Hol a telefonom? Nem találom. Most kéne SMS-eket írni, de ezt még mindig nem tanultam meg. Jó, nem téma. Hol a telefon? Miért nem mozog a kezem? Mi ez a cucc rajtam? Miért nem tudok mozdulni? Ez a kabát nagyon szoros. Nem tudok benne mozogni. Ki tette ezt? Ki fogom csinálni! Meg fogom bosszulni!

Ne aggódjon, uram, nemsokára könnyebb lesz, mindjárt megérkezünk Grazba! 

BFA-Bolondorbán-szerk