5+1 személy, akik miatt Orbán bukni fog!

Orbán Viktor már önmagában is egy inkriminált figura. A miniszterelnök személye, cselekedetei, mondatai éppen elegek lennének ahhoz, hogy a jelenlegi kormány megbukjon. Azonban a Fidesz-KDNP nem bízza a véletlenre, körbeveszi magát olyanokkal, akik az erkölcsi mocsár legmélyére húzzák a formációt, vállalhatatlanná teszik a működésüket.

És akik ebben főszerepet játszanak:

Itt van például az Elios-üggyel az ellenzéki lapok címlapjain bérletet váltó Tiborcz István. Orbán veje. Ő egészen közelről láthatja a mesterfogásokat, rendkívül fogékony, gyorsan tanul. Amíg a közmunkások 50 ezerből nyomorognak havonta, az orvosok elmenekülnek az országból, a mentők és pedagógusok fillérezgetnek a hónap végén, addig Orbán Ráhel férje kastélyt, üdülőt, szállodát vesz, vagy éppen közbeszerzésekkel manipulál. Tiborcz István nemcsak milliárdos üzletekben vehet részt, de még olyan műemlékké nyilvánított épületeket is megszerezhet, mint például a balatoni Hullám Hotel. Tiborcz nevéhez legalább nyolc-tíz kastély vagy szálló köthető, köztük a turai kastély, a badacsonyi Ranolder-villa, egy épülő luxusszálló Visegrádon, sőt még egy budapesti, orbánhegyi telek is. Bár Tiborcz rendkívül tehetséges - hiszen Orbán Ráhel szerint a saját lábukon állnak, saját erejükből boldogulnak - mégsem szeretné megosztani a siker receptjét, ha kamerát vagy újságírót lát, rögtön menekülőre fogja.

Rogán Antalnak mindig is voltak, pitiánernek éppen nem nevezhető ügyei, mutatja ezt az is, hogy neve többször felmerült Portik Tamás, alvilági figura vallomásában. A Rogán Antal vezette Belváros ingatlanügyeivel kapcsolatban 2015-ben a Fővárosi Főügyészség nyomozást rendelt el, aztán még az év végén meg is szüntették azt. De a migránsellenes kormány miniszteréhez köthetőek a letelepedési kötvények ügyei is, ami milliárdokat hozhatott neki a konyhára. A luxuslakás, luxustáska, luxusutazás, luxusétterem, luxusóra, luxushelikopterezés, a manipulálhatott vagyonnyilatkozat pedig csak hab a tortán.

Nem elég, hogy Németh Szilárd birkózó akadémia címen 4,5 milliárdot kapott, modora pedig olyan, akár egy telepi, utcai harcosé. Megnyilvánulásai nem a parlamentbe, hanem maximum egy kocsmába illenének. Szerinte például, nem a magyar egészségüggyel van baj, hanem azzal, hogy "van egy olyan „velünk született probléma”, hogy minden üggyel szeretnénk szaladni az orvoshoz. De az egykori rezsibiztos szerint az is óriási gond, hogy  "leszoktatták az európai embereket a munkáról, túl sokan járnak egyetemekre, pedig vissza kelleni térni a gyárakba". De imádja tagadni a valóságot is, például szerinte nem történt semmilyen bántalmazás Tusványoson, a 24.hu hamisít, amikor azt állítja, hogy a Fidesz szinte ingyen jutott a plakáthelyekhez és hazugság az is, hogy a Fidesz hecckampánya miatt megütöttek egy nőt a Kálvin téri aluljáróban. Amellett pedig, hogy a negró is világít a szájában, nem lesz hónap dolgozója sem, ugyanis nem hajlandó elvégezni a munkáját, kivonulgat bizottsági ülésekről és rendre nem válaszol az újságírók kérdéseire sem. 

Az erkölcsi mocsár mélyén ott csücsül Farkas Flórián is, akin nemcsak milliárdokat lehet keresni, de a cigányság integrációjának hiányát, felemelkedésének elmaradását is számon lehet kérni. Farkas Flórián keze ügyéből eltűnt a Híd a munkába programra lehívott 1,6 milliárd forintos uniós támogatás. Ráadásul nem először keveredett gyanúba. Neve számtalanszor felmerült különböző gazdasági bűncselekményekkel kapcsolatban, sőt volt, hogy Göncz Árpád mentette meg a börtöntől. Ennek ellenére Balog Zoltán, emberi erőforrás miniszter szerint Farkas egy botránymentes vezető, Orbán Viktor pedig biztosította arról, hogy kiállnak mellette.

A Jóisten és a gazdája segítségével, a lista leggazdagabbja természetesen az együgyű Mészáros Lőrinc, az Átlátszó számításai szerint vagyona nagyobb, mint a Habsburgoknak, Károlyiaknak és Festeticseknek volt a két világháború között, már akkora, hogy ő sem tudja meghatározni a saját bevallása szerint. Az ország gázszerelője egy év alatt 100 milliárd forinttal gyarapodott. Óránként keres annyit, amennyi egy magyar nyugdíjas havi juttatása, megközelítőleg 203 cég tulajdonosa. 

És akinek a segítségével mindez létrejöhet, aki, nemhogy szemet huny, de aktívan bratyizik is, akinek a pozíciója engedné, sőt kötelezné, de valamilyen okból mégsem tesz semmit, nem más, mint Polt Péter. Sorolhatnánk mit nem vizsgál az általa vezetett főügyészség, de könnyebb leírni néhány szóban: semmit, ami a kormányhoz köthető. Így történhet meg az Orbán családját érintő Elios-botrány, Kósa 1300 milliárdja, Semjén vadászata, és az, hogy hazánk lett a korrupció melegágya.  

Egy normális országban ennek az egy századáért már nagyon sokan rácsok mögött ülnének...

Moneypool_comicstyle