Orbán nagy szarban lehet, ha már fenyegetőzik

A Fidesz maximumra pörgette a személyi kultuszt, úgy zúgott a „Viktor, Viktor!”, mint az 50-es években az „Éljen Rákosi!”. Az ősz hajú tömeg egy szájként mozgott, miután Orbán arról beszélt, hogy a választások után erkölcsi, politikai és jogi elégtételt fognak venni az ellenzéken. A békemenet tömege az egyszerű üzeneteket szereti. Gyűlölték ők már a menekülteket, Brüsszelt, Merkelt, Sorost, újabban az ENSZ-t és most a végletekig gyűlölik az ellenzéket. Vona Gábor beszédében Grósz Károllyal egy polcra helyezte Orbánt, találóan...

A harc eredménye csak tőlünk függ, mert osztályharc lett ez a javából. Attól, hogy képesek vagyunk-e visszanyerni önbizalmunkat, magunk mellé tudjuk-e állítania józan erőket, s ha kell, határozottan fel tudunk-e lépni az ellenséges, ellenforradalmi erőkkel szemben. Ha igen, megmarad a rend, a biztonság, túljutunk gazdasági nehézségeinken, megőrizzük értékeinket, s egy új, korszerűbb és hatékonyabban működő magyar szocializmust hozunk létre. Ha nem, az anarchia, a káosz és – ne legyen illúzió – a fehérterror fog eluralkodni. 

– mondta éppen 30 éve a hatalma elvesztésétől félő Grósz Károly.

Ma - 30 évvel Grósz beszéde után - pedig ugyanúgy egy a hatalma elvesztésétől rettegő, a székébe körömszakadtáig kapaszkodó despota beszédét láthattuk az 1848-as szabadságharc ünnepén. Orbán "ünnepi" beszédében mindenkit megfenyegetett, aki szembe mer szállni a Fidesz, vagyis az ő hatalmával. Az egész magyar ellenzéket, ellenzéki sajtót és az ellenzéki szavazókat is. 

De persze ahogyan minden zsarnoknak, így neki is vannak rajongói, akik ilyenkor tapsolnak, kéjes mosollyal éljeneznek, ahogyan egykor a munkásőrség Grósz Károly beszédénél. Már többször leírtuk, hogy a CÖF Orbán Viktor munkásőrsége. 

Kíváncsi vagyok, hogy Volner János sebészi pontosságú, a tényeket könyörtelenül idéző beszédrészlete hogyan hatott volna a meglett, idős emberekből álló tömeg számára.

Le kell váltanunk egy kormányt, amit egy olyan ember vezet, aki a Kommunista Ifjúsági Szövetségben kezdte a pályafutását; Soros György pénzén, Soros György befolyásával lépett be a magyar belpolitika világába; hosszú időn keresztül alelnöke volt a Liberális Internacionálénak, majd pedig mindenkit megszégyenítő módon a legnagyobb tolvaja lett ennek az országnak.

- mondta Volner János, a Jobbik politikusa mai beszédében.

Orbán nagyon nagy bajban lehet, ha már fenyegetőzik. Bízunk benne, hogy április 8-án fordítva fog elsülni a puska.