Dr. Steinmetz Ádám: „Születni nem, csak meghalni lehet Marcaliban”

Mondta Somogy megye 3-as választókerületének képviselőjelöltje, majd - megválasztása esetén - felajánlotta egyéves országgyűlési fizetését a marcali kórháznak. Fogadalmát hatalmas ováció fogadta a lakossági fórumon.

A szervezőket is meglepte az a tömeg, ami Steinmetz Ádámot, valamint Vona Gábort várta ma délután Marcaliban. A megjelent érdeklődők, polgármesterek mellett azokat a fideszeseket is köszöntötték, akik állítólag rendszeresen figyelemmel kísérik az ellenzéki párt által szervezett eseményeket. A rossz nyelvek szerint - mivel ők nem rendelkeznek sajáttal - a programjukról szeretnének többet megtudni.

Steinmetz elsőként a térségre jellemző alacsony bérekről, a munkahelyek hiányáról, valamint az egykor szebb napokat látott kórház lesújtó állapotáról beszélt. Kiemelte, hogy ezeken a területeken égető szükség van gyors, hatékony megoldásra, majd hozzátette, nagyon örül annak, hogy hatalmas érdeklődéssel tekintenek az emberek a munkájára, a tömeg már sportolóként is motiválta.

Az olimpiai bajnoknak egyébként a mai volt a 72. lakossági fóruma, ami meglehetősen magas számnak számít. A városban különösen népszerű lehet, hiszen minden mondatát kitörő tapssal fogadta a hallgatóság. Magasztos hasonlattal élve a 170 évvel ezelőtti hősökhöz hasonlította a jelenlévőket, mint mondta, az emberek akkor is képesek voltak harcolni, és leküzdötték a félelmeiket. Rövid történelmi visszatekintésében kitért 2002-re is, amikor az akkori Moszkva téren a választások eredményét várta, bevallotta, 16 évvel ezelőtt csalódott volt, hogy nem a Fidesz, hanem az MSZP nyert és jött Medgyessy. Ehhez hasonlóan nagy csalódásként élte meg azt, amikor a vízilabdaválogatottal 2004-ben Athénban az olimpiai aranyéremért szálltak medencébe, az akkori sportminiszter, bizonyos Gyurcsány Ferenc pedig fontosabbnak tartotta azt, hogy hazautazzon "megpuccsolni" Medgyessyt, annál, hogy a helyszínen szurkoljon a csapatnak a szerbek ellen. Aztán a „hazudtunk reggel, délben meg este” után már tudta, nem Gyurcsány lesz az, aki olyan miniszterelnöke lesz az országnak, amilyet ő is elvárna.

Majd amikor 2010-ben visszatért a Fidesz, jöttek az ígéretek: a korrupt politikusok elszámoltatása, az ügynökakták nyilvánosságra hozatala, vagy éppen a devizahitelesek megmentése. Ezekből semmi sem lett. Viszont kaptunk helyette Andy Vajnákat, Rogán Antalokat, Németh Szilárdokat, migránsozást, sorosozást, vagy éppen az ellenzék hazugságokkal való bombázását, mint például Vona Gábor lebuzizását, csak éppen kormányzásra utaló programot nem – mutatott rá Steinmetz.

Kiemelte, hogy ezzel szemben a Jobbiknak bárki számára elérhető programja van, melyet meg is fognak valósítani.

A marcaliak szomorúan, de helyeselve bólogattak, amikor elhangzott az az adat, ami egyébként a város polgármesterétől, dr. Sütő Lászlótól származik: Marcaliból 700-800 fiatal hiányzik. Ez pedig rányomja a bélyegét az egész városra. A munkahelyek, valamint a jövőkép hiánya, az alacsony bérek „természetesen” a Balaton déli partjától körülbelül 10 km-re fekvő településen is jellemzőek.

DSC_0533

                                                                                       Fotó: marcaliportal.hu

Steinmetz valódi megoldásokat és kemény munkát ígért, valamint azt, hogy őt április 8-a után is megtalálják majd az emberek, telefonon, de akár személyesen is, ő pedig továbbra is keresni fogja a helyieket és azok véleményét.

Ugyanazzal az alázattal és lelkiismerettel fogom képviselni az emberek érdekeit, ami sportolóként is jellemzett. Szeretném, ha a gyermekeim majd a marcali kórházban születhetnének meg. 

- mondta, majd átadta a szót Vona Gábornak, aki Steinmetzről csak annyit mondott, hogy egy olimpiai bajnok nem adja akármihez a nevét, majd hozzátette, Orbán március 15-ei beszédében az itt jelenlévőket is megfenyegette, gyorsan megjegyezte azonban, hogy nem az embereknek, hanem Orbán Viktornak van félnivalója. Pártja részletes, az érdeklődők számára elérhető programjáról beszélt, majd mindenkit arra buzdított, hogy április 8-án mindenképpen menjen el szavazni, mert a magas részvétel egyenlő a Fidesz bukásával. Később Steinmetz Ádám is ugyanerre hívta fel az emberek figyelmét.

Miközben pedig a jelenlévők támogatásukról biztosították őket, néhány kritikus, ám építő jellegű kérdést is megfogalmaztak, két helyi fideszes fluffer gyors léptekkel, szemlesütve elhagyta a termet. Alighanem a jelentésükben majd ez a két szó mindenképpen szerepelni fog: baj van…

Mások pedig úgy távoztak az épületből, hogy Hódmezővásárhelyet emlegették.