A Telenorra is ráteszi ragadós mancsát Mészáros?

A Telenor tegnap bejelentette, hogy megválik a magyarországi, bulgáriai, szerbiai és montenegrói mobilszolgáltató cégeitől, továbbá a Telenor Common Operation technológiai szolgáltatótól is, összesen 2,8 milliárd eurós összegért. Az új tulajdonos a cseh PPF csoport.

A Telenor a Pannon GSM egyik tulajdonosaként 1993-ban indult Magyarországon, 2010-ben, már 100%-os tulajdonosként változtatta a nevét Pannon GSM-ről Telenorra. Magyarország 2. legnagyobb mobilszolgáltatója, 3,5 millió ügyféllel, országos lefedettséggel, mely kiváló hangminőséget és gyors adatforgalmat tesz lehetővé.

Nagyjából egy fél éve szóltak már a piaci pletykák arról, hogy a norvég tulajdonos túlad a közép-kelet-európai portfólióján. Rögtön felmerült a gyanú, hogy esetleg Mészáros Lőrinc kezébe kerülhet a cég, ám ezt akkor cáfolták az érintettek. Tegnap viszont bizonyossá vált, hogy a Telenor eladásra került, így az ügyfelek hamarosan elbúcsúzhatnak a kék propellertől.

A cseh PPF csoporthoz tartozik az O2 mobilszolgáltató, amely több európai országban jelen van: Csehországon és Szlovákián túl Németországban, Nagy-Britanniában és Írországban. A cégcsoport tulajdonosa Petr Kellner, Közép-Európa leggazdagabb embere, egyben a világ harmadik leggazdagabb bankára. Nem valószínű, hogy rosszul járnánk a PPF-fel, hiszen Európa több országában bizonyította már, hogy komoly tényező a mobiltelefonos iparágban. Ennek okán további új nézőpontokat, fejlődési és haladási irányokat hozhatnak be, ami végeredményben az ügyfeleknek előnyös lehet.

Azonban piaci értesülések szerint még mindig fennáll annak a veszélye, hogy Mészáros Lőrinc a Telenorra is ráteszi a mocskos, ragacsos mancsát, feltéve, ha a magyarországi vállalat leválasztható a többiről. Nem lenne meglepő. Tudjuk, hogy az együgyű felcsúti milliárdos "mindenhez is" ért...

OrbanMeszaros