Izraeli titkosszolgálati cég dolgozott a Fidesz keze alá, hogy elnyomja a kritikus hangokat

Úgy néz ki, hogy a kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy elnyomja a kritikus hangokat. Egy izraeli magán-titkosszolgálati cég dolgozott a kezük alá, hogy az általuk ellenségnek titulált emberekről inkrimináló hangfelvételeket szerezzenek. Nem jártak sikerrel, lebuktak.

Kamu, nem létező pénzügyi cégek és alapkezelők nevében kerestek meg egy-egy olyan embert, akinek valamilyen köze van a menekültekhez, vagy a Nyílt Társadalom Alapítványokhoz, melyet Soros György neve fémjelez - írja az Index. Több esetben is menekülteket segítő célzattal írták meg a megkereséseket. A Migration Aid vezetőjét, Siewert András például egy Grigori Alexsandrov néven bemutatkozó férfi kereste meg, aki elmondása szerint egy „Smart InnoTech” nevű - egyébként nem létező - cég vezérigazgatójának adta ki magát. A cél az volt, hogy személyes találkozóra vegye rá Siewertet, hogy aztán olyanokat húzzon ki belőle, amit kiforgatva kitálalhat a kormánypropaganda. Ez viszont nem jött össze, Siewert semmi ilyet nem mondott. Sőt, már a Bécsben lebonyolított, személyes találkozó előtt gyanút fogott, így az Alkotmányvédelmi Hivatalnál jelentette, hogy valószínűleg egy külföldi titkosszolgálat kísérlete áll a dolog mögött. Bár semmilyen támadható információ nem hangzott el Siewert szájából, a találkozó után Bayer Zsolt - hiszen pont, teljesen véletlenül hozzá jutott el a hangfelvétel, amit Alexsandrov készített - ennek ellenére cikket írt róla a Magyar Időkben.

Ugyanígy történt az ukrán Jevhen Bisztrickijjel, aki egy bizonyos Anna Bauertől kapott megkeresést, hogy találkozzanak. Anna Bauer egy - szintén fiktív - Tauro Capital nevű, madridi székhelyű cég nevében írt, és azt állította, hogy egyik ügyfele olyan jótékonysági alapot keres, amely a szabadpiacot és a menekültek kelet-európai integrálását promotálja. Ezen a találkozón a korábban Grigori Alexsandrovként bemutatkozó férfi is jelen volt, most Novak néven.

Rajtuk kívül megkereste Tracie Ahern-t, a Soros Fund Management volt pénzügyi vezetőjét is egy bizonyos Pierre Remy (aki egy nem létező, Broad Side Enterprises nevű cég emberének adta ki magát), Dénes Balázst, az Európai Szövetség a Szabadságjogokért vezetőjét egy bizonyos Ali Mahmud Alrabi, aki szintén egy kamu pénzügyi cég, az Orion Venture Capital emberének adta ki magát.

Ezek a találkozók mind összehangoltan, konkrét céllal és alapos tervezés eredményeképp jöhettek létre, a kormány vagy a jelenlegi izraeli kormány megbízásából, ahol szintén folyik egy Soros-ellenes kampány.