Érdekes... Ja, nem! Inkább gusztustalan: pont az ellenzéki jelöltekre leadott szavazatok lettek érvénytelenek

Két olyan körzet is van a választás.hu adatai szerint, ahol nagyon magas lett az érvénytelen szavazatok száma. Egy baranyai szavazókörben például furcsamód AZ ÖSSZES LISTÁS SZAVAZAT ÉRVÉNYTELEN LETT, AMIT NEM A FIDESZRE ADTAK LE - írja az Index.

Bogdása szavazókörben az egyéni szavazatoknál 41 voks látszik az ellenzéki pártoknál, a listás szavazatoknál pedig nulla. Életszerűtlennek tűnik, hogy 41 ember egyéniben ellenzéki jelölt neve mellé ikszelt, majd ők mindannyian a listás szavazatuknál érvénytelenül szavaztak. Ebben a körzetben nincs is olyan ellenzéki szavazó, aki ne adott volna listára érvénytelen szavazatot - fejti ki a portál.

A Nógrád megye második választókörzetének dejtári szavazókörében pedig hihetetlenül magas lett a pártlistás szavazatok között az érvénytelen: az összes voks 35%-a érvénytelen lett. 

Egy harmadik furcsa eset egy bajai szavazókörben látszik, ahol a választás.hu adatai szerint az MSZP-Párbeszéd jelöltje egyéniben 159 szavazatot kapott, míg a listája nullát, a Fidesz lista pedig közel száz szavazattal többet kapott, mint a fideszes egyéni jelölt.

Tegnap is beszámoltunk róla, hogy minden idők legaljasabb kampánya valószínűleg minden idők legtisztességtelenebb választásában csúcsosodott ki. Vajon hány aljasság derül még ki?