Mindenkit átvertek? Így manipulálhatták Orbánék az eredményeket!

Több hírt lehetett hallani arról, hogyan csalhattak a vasárnapi eredményekkel. De most egy újabb, rendkívül elgondolkodtató verzió is napvilágot látott. „Győztünk, de most kell szerénynek lenni, mert most van mire.” - mondta Orbán, de mire gondolhatott valójában?

Mielőtt rátérnénk arra, miről is van szó, nézzük röviden a legfrissebbeket:

A valasztas.hu oldalon elérhető adatok szerint két olyan körzet is van, ahol borzasztóan magas lett az érvénytelen szavazatok száma. Baranyában az egyik szavazókörben, valamilyen elképesztő csoda folytán, az

összes listás szavazat érvénytelen lett, amit nem a Fideszre adtak le. 

Emellett Nógrád-megyében a második választókörzet dejtári szavazókörében szintén nagyon magas lett az érvénytelen pártlistás szavazatok száma, 35%!

Furcsa, nem?

A Célpont pedig azt állítja, Tiszaújlak korábbi polgármestere közel ezer szavazót szállított a Fidesznek. A Hír TV oknyomozó műsora szerint a tiszabecsi határátkelőn szervezetten hordták az ukrán szavazókat. A Célpont beépült a fideszes jelölt, Tilki Attila kampánystábjába - írja az Index. Kilb József határon belül és határon túl is igen ügyes volt, az ukrán nemzetbiztonsági szolgálat is felfigyelt a buszoztatásra.

Beregszászban amikor vittem őket, baszdmeg, hú. Az SZBU annyira nézett, tudod, hogy a busszal ott forgolódtam. Tönkrebasztam a buszomat úgy, hogy jajj.

- szivárgott ki monológja.

De az is előfordult, hogy a Jobbikra leadott szavazatok kamupártnál landoltak. Két olyan választókörzet is lehet, ahol a listás szavazáson a Jobbikra érkezett voksok valahogy átkerültek a Net Párt nevezetű kamupárthoz - számolt be az index.hu

Ezek az esetek mondhatni általánosak lehetnek. Ennyi már önmagában is elegendő lenne ahhoz, hogy a Fidesz kétharmadát eredményező választásról azt jelenthessük ki, nem volt tiszta, csalások történhettek.

Van itt azonban még valami, egy olyan lehetőség, ami nem ezer, tízezer, de akár ennél jóval több szavazat manipulációját jelentheti.

Ma bejárta a sajtót a hír, hogy a 18:30-as adatok szerint addig az időpontig 5.365.511 fő szavazott:

18_30

19 óráig pedig 5. 283. 097 volt a szavazáson megjelentek száma, tehát kevesebb, mint a korábbi időpontban. 

19

A Nemzeti Választási Iroda sietve meg is „indokolta” a furcsaságot, szerintük: azért lett alacsonyabb a végleges részvétel, mint a korábbi, mert a szavazatszámlálók elfáradtak a strigulázásban és többet húztak be a kelleténél…  Aha…:-D :-D :-D

Lássuk be, sokkal elfogadhatóbb magyarázat erre a jelenségre az, amit egyre többen rebesgetnek: a szervert egyszerűen „kicserélhették”, felülírhatták az adatbázisokat, így pedig megváltoztathatták, cserélhették az adatokat olyanra, ami már "megfelelt" a hatalomnak. Felkerestünk szakértőket is, elmondásuk szerint ez technikailag simán kivitelezhető, általában azzal jár egy ilyen manőver, hogy átmenetileg leáll az adott rendszer.

Hozzátették, ezeket a manipulációkat, folyamatokat utólag el is lehet tüntetni.

Tény, hogy a rendszer nem működött megfelelően ebben a kritikus időszakban, azt is tudjuk, hogy egész nap rekordrészvétel kísérte a választást. A lélektani határ (70%) is nagyon közel volt, 18:30-kor már a 68%-ot is meghaladta a részvétel. Szinte hihetetlen, hogy később megállt 66%-on…Majd a Fidesz pont elérte a kétharmadot.

Őszintén, meglepődne valaki ezen a forgatókönyvön, ismerve Orbánt és rendszerének működését? Vajon kiderül valaha az igazság?