„Vigyázó szemetek a Majdanra vessétek!” - Orbán és Putyin érdeke, hogy hétvégén balhé legyen

Az ellenzékkel történő leszámolás egyik ősi trükkje, amikor egy tüntetés alkalmával a felbőszített tömeget rendzavarókká teszik az adott hatalom beépített emberei, a zavarkeltő provokátorok. A destabilizálás elsősorban Orbán érdeke, hiszen egy esetleges rendbontás ürügyén könnyebben leszámolhat az ellenzékkel és még inkább megfélemlítheti a kormánykritikus állampolgárokat. A kormány szócsöveként működő és az orosz álhírek terjesztésében élenjáró Origó már külföldről importált, sorosista rendzavarókkal rémisztgeti az olvasóit. Ez nyilván nem véletlen.

Nagyon józan, nagyon fegyelmezett tüntetést kell levezényelnie azoknak a bátor szervezőknek, akik az utcára hívták a különböző választási visszaélések miatt elégedetlen embereket a hétvégére. Mint az ismeretes, több demonstráció is lesz közel egy héttel a tisztességesnek biztosan nem nevezhető parlamenti választás után. Óriási kihívás lesz békésen levezényelni a tüntetéseket, mert úgy tűnik, hogy Orbán emberei már keményen készülnek az eseményekre.

Nagyon könnyen megjelenhetnek Kubatov verőlegényei és persze beépített kormányügynökök is, de könnyen lehet számítani titkosszolgálati vagy féllegális, esetleg illegális konspirációs tevekénységre is, melyek a célja a zűrzavarkeltés. Orbánon kívül ugyanis még elsősorban Putyin érdeke, hogy destabilizálja Magyarországon keresztül a régiót és az Európai Uniót, főként a jelenlegi kiélezett már-már hidegháborús világpolitikai környezetben.

Szóval nagyon éberen, nagyon körültekintően és nagyon békésen kell lemennie a tüntetéseknek, nehogy 2006-hoz hasonlóan, előre megtervezetten forgatókönyvvel valami beépített és ezzel a feladattal megbízott provokátor valamelyik patinás középület megrohamozására hergelje a tömeget.

Budapesten nem történhet meg a kijevi Majdan térhez hasonló, feltételezhetően Moszkvából irányított provokáció! „Vigyázó szemetek a Majdanra vessétek!”