Ezen már csak röhögni lehet! Rossz pecsét miatt lettek érvénytelenek a szavazatok, a Jobbik jelöltje nyert volna

A pecsét, ami a meghökkentő esetet okozta, a Marcali Közös Önkormányzati Hivatal főjegyzőjéé volt, és előző este egyszerűen egy kisbuszban maradt. Vajon hány elképesztő esetre derül még fény?

Minden napra jut néhány olyan hír a vasárnapi választást követően, amin az ember értetlenkedve ráncolja a homlokát. 

A marcali központú Somogy megye 3. számú választókerületének 7. számú szavazókörében 727 szavazatból 241 egyéni jelölte érkező szavazatot, azaz a voksok több mint 33 százalékát érvénytelenítették - írja az index.hu

Steinmetz a szarvashiba miatt maradt alul a Marcali 7-es számú szavazókörben, hozzá kell tenni azonban, hogy a győzelme a választókerületi eredményen nem változtatott volna.

Ott ugyanis a helyiek jó része szerint a „lefelé” kitűnően működő, a felülről jövő utasításokat szorgalmasan betartó, a települések fejlődését már kevésbé szolgáló, Fidesz–KDNP-s Móring József Attila 52,73 százalékos eredménnyel nyert, Steinmetz Ádám a voksok 36,56 százalékát kapta.

A Jobbik színeiben induló olimpiai bajnok arról tájékoztatott, hogy előző nap a szavazókört a Marcali Közös Önkormányzati Hivatal főjegyzőjének pecsétjével hitelesítették. Ez a pecsét bent maradt egy kisbuszban, ami a választások napján a mozgóurnát szállította. A jegyző pecsétjét aztán a választás napján dél körül észlelte valaki, aki a buszban ült. Ezt követően visszajuttatta azt a marcali szavazókörbe, innentől pedig már ezt használták az eredeti mellett, ez pedig szabálytalan!

steinmetz_1

Vajon hogyan maradhatott fél napon keresztül egy hivatalos pecsét egy kisbuszban?

Steinmetz szerint, miután megszámolták a szavazatokat, kiderült, hogy a fatális hiba miatt érvénytelenített voksok nagy részét ő kapta, így ha nincsenek a törölt szavazatok, nyerte volna ezt a szavazókört is a városban, így viszont alulmaradt.

Marcaliban egyébként így is ő nyert Móringgal szemben.

A Jobbik megvárja a szombati végleges eredményt, amikor feldolgozzák a külföldről beérkező szavazatokat is, utána viszont a párt megteszi a szükséges jogi lépéseket

– mondta Steinmetz.