Szijjártó Péter és Deutsch Tamás lerántották a leplet, hogy miért akarja az EU a hetes cikk szerinti eljárás megindítását: Soros…

Tegnap megírtuk, hogy az Európai Parlament költségvetés-ellenőrzési bizottsága (CONT) komoly bírálatokat fogalmazott meg a magyarországi korrupciós helyzet kapcsán, majd nagy többséggel szavazta meg szerda délelőtt a témával kapcsolatos véleményét. Ebben többek között a hatalmas méretű korrupció és az uniós források túlárazott, átláthatatlan felhasználása is említésre került. Deutsch Tamás és Szijjártó Péter pedig gyorsan megmagyarázták, hogy ennek mi lehet az oka: Soros.

„A tényeket figyelmen kívül hagyó, számos csúsztatást és hibás adatot tartalmazó, a valóságtól sokszor teljesen elrugaszkodott, egyoldalú, politikailag elfogult véleményt fogadott el a Költségvetési Ellenőrzési Bizottság (CONT), melyet az Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottságban (LIBE) készülő Soros-jelentéshez kívánnak hozzáfűzni" - mondta Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő a szavazást követően.

Szijjártó Péter pedig azt igyekezett kiemelni, hogy a magyar gazdasági adatok 2010 óta tartó folyamatos javulást mutatnak (ezt ugye, Ön is érzi?), és mindez nem lett volna lehetséges, ha az „EP szakbizottságai által előterjesztett módon, rendszerszintű korrupciós mechanizmusok működnek”.

Éppen ezért Peti „a leghatározottabban visszautasítja azokat a vádakat, amelyek a szakbizottságok véleményében megjelennek”. Mellesleg ugye a Soros-jelentés…

Lehet, hogy érdemes lenne a magyar állampolgároknak kipróbálni, hogy ha a hónap végén nem jut pénzük élelmiszerre, vagy marad néhány befizetetlen számla, fogják rá nyugodtan Soros Györgyre. Úgy tűnik, hogy ez a módszer az élet bármely területén alkalmazható, és minden problémát megold.