Orbánék még mindig nem engedik el a kötvénybizniszt

A Fidesz új frakcióvezetője, Kocsis Máté már be is jelentette: azt javasolják, hogy újra napirendre kerüljön a hetedik Alaptörvény-módosítás. Az, ami a migránsoktól nem véd meg, ellenben a kötvénybizniszt sem zárja ki. Nájsz.

A korábban - a kétharmad hiánya miatt - elbukott módosítás papíron arról szólt volna, hogy nem lehet a parlament beleegyezése nélkül "idegen népességet" betelepíteni az országba. Ez elég gyenge megfogalmazás, a Jobbik még 2016 novemberében egy kiskapura fel is hívta a figyelmet ezzel kapcsolatban, amit egyetlen mondattal be lehetett volna zárni. A legerősebb ellenzéki párt azt szerette volna rögzíteni az Alaptörvényben, hogy „anyagi ellenszolgáltatásért cserébe" se lehessen jogot, lehetőséget szerezni a letelepedésre. Azaz, hogy zárják ki a betelepítés minden formáját:

Brüsszelből ne lehessen bevándorlókvóták elfogadására kötelezni hazánkat, és ezzel párhuzamosan nemzetbiztonsági kockázatot jelentő, offshore hátterű letelepedésikötvény-programon keresztül se lehessen harmadik országból külföldi állampolgárokat betelepíteni.

A Fidesz viszont természetesen nem akart lemondani a zsíros bizniszről. Tavaly októberben az Alaptörvény erre vonatkozó hetedik módosítását hatodszorra szavazták le. Most, hogy birtokában vannak a kétharmadnak, továbbra is tehetnek úgy, mintha alkotmányos keretek között védenék meg az országot.

Több mint 2,5 millió választópolgár átverése után mondjuk nyugodtan zárójelbe tehetjük, hogy egyébként az „ország megvédésének” kamukommunikációjának leple alatt beengedtek 20 ezer gazdag migránst. Három éven keresztül hazudtak, 22 ezer millió forintot elköltöttek propagandára, s közben másik 2300 ismeretlen hátterű migránst is befogadtak az országba. Vagyis, gyakorlatilag teljesítették a kvótát, amivel kapcsolatban folyamatosan „Brüsszel megállítását” mantrázták...