Ön szerint jobban kéne büntetni a vezetés közbeni mobilozást, mint a gyorshajtást?

A cikkben két kattintással szavazhat!

A mobiljukat nyomkodva, körülnézés nélkül sétálnak át a gyalogosok az úttesten, sokan pedig még vezetés közben sem tudják letenni a könnyen halálos kimenetelű baleset okozójává váló okostelefont. Ma már ezek a jelenetek szinte mindennaposak, egyre többen próbálják felhívni az emberek figyelmét a telefon vezetés közbeni mellőzésére, úgy tűnik kevés sikerrel.

Sokak szerint eljött az ideje annak, hogy az eddigieknél jóval drasztikusabban büntessék azokat, akik saját és mások életét kockáztatva lakott területen, de akár nagy sebességgel, autópályán közlekedve sem bírják ki, hogy posztoljanak, kommenteljenek egyet, miközben a volán mögött ülnek. A napokban történt, 9 ember halálát követelő, tragikus ceglédberceli baleset után felerősödtek ezek a hangok.

A gyorshajtást természetesen tiltani és szankcionálni kell, hiszen számtalan emberéletet követelt már a megengedett sebesség nagymértékű túllépése, de azon érdemes elgondolkozni, hogy mi lehet a veszélyesebb. Az, ha valaki 50 helyett mondjuk 70-nel halad, ami egyébként a 2018-as büntetés kalkulátor szerint 30.000 forintunkba kerülhet, vagy ha az illető a telefonjára koncentrálva akár 10-15 másodpercre nem az utat és a körülötte lévő történéseket figyeli? Utóbbi esetben általában egyébként egy tízezressel megúszhatja a vétkes. 

Ön szerint? Szavazzon!

Ön szerint jobban kéne büntetni a vezetés közbeni mobilozást, mint a gyorshajtást?
Igen, ez sokkal veszélyesebb, mint bármilyen mértékű gyorshajtás!
Nincs azzal semmi baj, ha valaki vezetés közben mobilozik, én is szoktam. A gyorshajtás sokkal veszélyesebb.
Jobban büntetném, mint a kisebb mértékű gyorshajtást, de aki a megengedett sebesség duplájával halad, az nagyobb vétséget követ el.